10 дни карантина за кацащите от Великобритания в Ню Йорк

Глобата за неспазването е 1000 долара

10 дни карантина за кацащите от Великобритания в Ню Йорк | StandartNews.com

 

Властите на Ню Йорк въведоха глоба от 1000 долара за пристигналите пътници от Великобритания, които нарушават задължителната карантина след идването си в града, заяви днес на пресконференция, предавана на сайта му в Туитър, кметът Бил де Блазио, цитиран от ТАСС.

"От Обединеното кралство идват крайно тревожни новини за бързо разпространение на новия щам на коронавируса", отбеляза кметът. "Всеки човек, пристигащ от Великобритания, ще получава от началника на здравната служба препоръчано писмо с разпореждане за задължителна карантина ( . . . )

Неизпълнението на разпореждането ще се наказва с глоба от 1000 долара. Всеки следващ ден, в който е установено нарушение, ще води до следваща глоба в същия размер", уточни Де Блазио.

По думите на кмета от пристигащите от Великобритания хора на летищата в Ню Йорк задължително ще бъдат взети данни за местопребиваването им на територията на САЩ. На местните шерифи е възложено задължението да обикалят посочените адреси и да проверяват дали гостите от кралството спазват карантината.

Властите на Ню Йорк въведоха по-рано глоби от 1000 долара за отказ да се носят предпазни маски и да се спазва безопасна социална дистанция, припомня ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай