Звездите в тениса събраха $3,5 млн за Австралия

Федерер и Надал дариха 172 000 долара за борбата с пожарите

Звездите в тениса събраха $3,5 млн за Австралия | StandartNews.com

Суперзвездите на световния тенис Роджър Федерер и Рафаел Надал дариха заедно общо 172 хиляди щатски долара (250 хиляди австралийски долара) по време на благотворителното тенис шоу за събиране на средства за последиците от пожарите в Австралия.

На препълнения „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн спечелилите общо 39 титли от Големия шлем Федерер и Надал играха заедно с имена като Новак Джокович, Доминик Тийм, Ник Кириос,Стефанос Циципас, Александер Зверев, Серина Уилямс, Каролина Вожняцки, Петра Квитова, Наоми Осака и Кори Гоф. След срещи на двойки събитието завърши с изиграването на сет между Федерер и Кириос, който беше истинска наслада за публиката и завърши с успех на Маестрото със 7:6(6).

От Тенис Австралия обявиха, че от благотворителната проява "Rally for Relief" са били събрани над 3,5 щатски долара, които ще бъдат добавени към вече събраните 1,9 милиона щатски долара. Само тенисистите са дарили 500 000 долара.

Безпрецедентните по своята продължителност и интензивност пожари на континента отнеха живота на 28 човека, изгориха около 2000 къщи и опустошиха големи територии от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай