Звезди в тениса скочиха на организаторите на Адриа Тур

Крис Евърт пожела на Гришо бързо възстановяване

Звезди в тениса скочиха на организаторите на Адриа Тур | StandartNews.com

Ностоящи и бивши големи звезди в тениса скочиха на организаторите на демотурнирите "Адриа Тур" заради заразените с коронавирус Григор Димитров, Борна Чорич, както и треньорите Крис Гро и Марко Паники.  

“Нямаше нужда да си ясновидец, за да кажеш, че организацията на турнира на Новак Джокови бе в най-добрия случай безразсъдна”, написа Али Уокър. Други коментатори публикуваха кадри от партито в Белград и постоянните прегръдки на играчите. “Поведението на Джокович застрашава подновяването на Туровте в АТП и WTA през август”, коментира Анирбан Рой.

Френската тенисистка Ализе Корне също изрази критиките си: “Още докато гледах снимки от турнира в Белград, си мислех, че това не е редно. Оправяй се бързо, Григор”, написа тя.

Бившият номер 1 в света Анди Родик използва типичното си чувство за хумор, за да коментира ситуацията: “Оказва се, че имало някаква пандемия”, написа в Туитър американецът.

Организаторите на Адриа Тур се защитиха и в официално съобщение до медиите заявиха, че на турнирите от веригата са се спазвали всички противоепидемични мерки, въпреки че кадрите показват съвсем различно нещо.

„Глупаво решение да се проведат тези демонстративни турнири,“ написа Ник Кирьос. „Желая бързо възстановяване на момчетата, но това се случва, когато пренебрегваш всички протоколи. Това не е шега.“

Не разбирам… без безопасна дистанция, пълен физически контакт, без маски за лице – дори феновете не носеха маски. Не разбирам. Това не е умно… Надявам се, че никой друг няма да даде положителен тест – оздравявай бързо, Григор.“

„Оказа се, че имало пандемия“, коментира с ирония Анди Родик, след като Брад Гилбърт сподели серия от снимки, на които Григор се е прегърнал с останалите участници и заяви, че всички трябва да се тестват възможно най-бързо.

Гришо се лекува в домашна обстановка

И треньорът на Гришо заразен

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай