Злато за България от Лас Вегас

Карлос Насар е световен шампион на щанги при кадетите

Злато за България от Лас Вегас | StandartNews.com

България спечели злато в двубоя и общо три медала още при появата на първия си представител на Световното първенство по вдигане на тежести за кадети до 17-годишна възраст в Лас Вегас (САЩ). Карлос Насар грабна титлата в кат. 73 кг с двубой 291 кг. Българинът започна много мощно още в изхвърлянето като премина без грешка през 123 кг, 127 кг и 130 кг. Това му отреди второ място в движението след узбека Азадбек Нариманов със 133 кг.
В изтласкването Карлос бе записал стартова тежест 150 кг, но я увеличи на 154. В първия си опит не успя, но във втория се справи с тези
килограми, а за титлата определящи се оказаха 161 кг. Те не бяха по силите на узбека, но българинът ги закова над главата си, като с това си осигури златото в движението и в двубоя и гордостта да чуе българския химн. Среброто остана за Нариманов с 287 кг, а бронзът за Амидяк Мисакян (Гър) с 272 кг.
Карлос Май Хасан Насар е възпитаник на школата в Червен бряг с личен треньор Илиян Илиев. Миналата година Насар стана европейски шампион в кат. 69 кг при 15-годишните Карлос Насар, като на първенството в Милано грабна златото с 260 кг двубой с победи и в двете движения. Карлос, чийто баща е ливанец бе седми на  европейското през 2017 г.
Първенството в Лас Вегас продължава с участието на още двама българи. Днес на подиума в кат. 89 кг ще излезе Георги Йочев, а в други ден при 102-килограмовите ще вдига Стефчо Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай