Златен Коди Гакпо! Нидерландия е на полуфинал

Лалетата победиха драматично Турция с 2:1

Златен Коди Гакпо! Нидерландия е на полуфинал | StandartNews.com

Нидерландия е четвъртият полуфиналист на Евро 2024! Лалетата победиха Турция с 2:1 и се изправят срещу Англия в битка за финала.

Много е важно да имаш своя герой на голям футболен форум. Нидерландия го има и той отново се казва Коди Гакпо!

Турция поведе в резултата, като за втори пореден мач защитник вкарва. След двата гола на Мерих Демирал в осминафиналите, сега точен бе Самет Акайдън. Той вкара в 35-ата минута, засичайки центриране на Арда Гюлер на далечната греда. 1:0.

Второто полувреме започна с появата на Ваут Вегхорст в игра за "оранжевите" и това веднага даде отражение. Таранът определено помогна на нидерландците да раздвижат нападението си, но голът все така липсваше.

Греда за Турция! Арда Гюлер изпълни по почти перфектен начин пряк свободен удар от 26 метра фронтално срещу вратата, а фалцовото му изпълнение в 55-ата минута се отби в страничната греда.

Още един голям пропуск! Кенан Йълдъз шутира мощно от дистанция в 65-ата минута, а след спасяването на вратаря единствено бързата намеса на нидерландски защитник спаси "лалетата" от втори гол във вратата им.

И законът на футбола напомни за себе си. Стефан де Фрай изравни резултата точно 20 минути преди края. Бранителят бе оставен непокрит на точката на дузпата и след късо изпълнение на корнер превърна в гол асистенция на Депай.

Коди Гакпо! Златното лале на Нидерландия и Ливърпул вкара втори гол за вечерта и общо четвъртия си на Евро 2024.

В края на мача Турция натисна здраво и бе близо до изравняване. Нидерландците обаче и вратарят Фербрюген издържаха и могат да ликуват!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай