Златан Ибрахимович се развихри

Шведът вкара и двата гола за победата на Милан

Златан Ибрахимович се развихри | StandartNews.com

Легендарният Златан Ибрахимович показа, че и на 38 години си остава един от топ нападателите в света. С два гола на шведа Милан победи като гост Сасуоло с 2:1 в мач от 35-ия кръг на Серия А.  Двубоят бе важен в битката на „росонерите“ за европейска квота, а в антигерой за домакините се превърна бившият играч на Левски и Черно море Мехди Бурабия, който остави съотборниците си с човек по-малко за втората част. Ибрахимович вкара в 19-а и 45-а, а за домакините точен бе Капуто (42 дузпа). С трите точки Милан се изкачи временно на петото място с 59 т.  Сасуоло пък остава осми с 48 т. След мача от Милан официално потвърдиха, че удължава договора на Стефано Пиоли до лятото на 2022 г. 

"Милан обявява, че е постигнато споразумение със Стефано Пиоли за двугодишно удължаване на договора му като треньор на първия отбор, който следователно ще изтече през юни 2022 година“, написаха от тима.

Изпълнителният директор Иван Газидис отбеляза в пълното изявление, че е доволен от това споразумение. 

„Това не е решение, базирано на скорошни победи, а такова, основано на това как Стефано е изградил отборен дух и начина, по който е подобрил представянията на отделните играчи и отбора като цяло. Работата и поведението му напълно отговарят на нашата визия и клубните ценности", казва в изявлението Газидис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай