Жалко! Изпуснахме победата срещу Беларус

Нулево равенство в турнира Лига на нациите

Жалко! Изпуснахме победата срещу Беларус | StandartNews.com

Беларус и България не си вкараха в мач от група 3 в Лига С на Лигата на нациите, игран на унгарска земя заради войната в Украйна.

Момчетата на Илиан Илиев бяха много по-добри от своя съперник и имаха няколко отлични положения за откриване на резултата, но вратарят на символичните домакини Лапоухов направи класни спасявания.

Четвърт час преди края на редовното време нашите останаха с човек по-малко заради втория жълт картон на Филип Кръстев, поел към душовете.

Равенството ни оставя заедно с Беларус на второто място в групата, а Северна Ирландия я повежда след домакинска победа с 2:0 над Люксембург. В следващия ни мач посрещаме именно британците в Пловдив на 8 септември.

Днешното равенство е поредно за България под ръководството на Илиан Илиев. Откакто той пое отбора сме без загуба след шест равни мача и една победа, постигната срещу Танзания.

В 31-ата минута България направи най-хубавата си атака и стигна до най-добрия шанс. Филип Кръстев подаде на Десподов, а той отклони технично към Алекс Колев. Таранът фалцира топката към далечния ъгъл, за да се стигне до фантастична намеса на вратаря Фьодор Лапуков. Малко след това стражът се отчете с двойна намеса след удар от воле на Десподов и опит за добавка от Кирилов. 

Нещата не се промениха в началото на втората част, като в 53-ата минута вратарят на Беларус направи още едно супер спасяване с една ръка. Този път предизвикателството беше от Ради Кирилов, който финтира бранител и стреля в далечния ъгъл.

До края на мача смените на Илиан Илиев с включването на Иван Минчев, Мартин Минчев и Ахмед Ахмедов освежиха атаката ни и отборът продължи да доминира, но не успя да стигне до победното попадение. Беларус изненадващо се защитаваше, въпреки численото си предимство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай