Жалко! Андреев на косъм от титла в щангите

Българските щангисти продължиха успешната си серия

Жалко! Андреев на косъм от титла в щангите | StandartNews.com

Българските щангисти продължиха успешната си серия да печелят всеки ден медал на продължаващото в Москва европейско първенство за мъже и жени. Поредното отличие блесна на гърдите на Божидар Андреев, който спечели бронз в изхвърлянето на олимпийската кат. 73 кг.

Но голямата звезда на състава пропусна сериозен шанс.Българинът остана на косъм от златото в двубоя и в изтласкването, след като в един епичен опит не му достигна подиумът, за да укроти щангата над главата си.

В изтласкването българинът започна без проблем със 182 кг, след което бе принуден да добави доста килограми, за да си осигури медал в двубоя. Първо опита за сребро със 188 кг и не успя, след което поиска 190 кг за златото.

С огромни усилия Божидар ги вдигна, но тежестта го увлече напред и достигайки края на подиума нямаше как да я фиксира неподвижно над главата си. Това доведе до екстаз турчина, който с 341 кг спечели трета европейска титла.

Среброто в двубоя бе за молдовеца Марин Робу с 339 кг, а бронзът за албанеца Брикен Каля с 336. Българинът остана четвърти в крайното класиране с 334 кг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай