Защо Рим е столица на Острова, а Лондон на Ботуша?

Големият финал Англия - Италия е в неделя от 22,00 часа

Защо Рим е столица на Острова, а Лондон на Ботуша? | StandartNews.com

Христо Стоичков позна, че финалът на Евро 2021 ще бъде между Англия и Италия. Заедно с точната му прогноза, още един факт - футболът се завръща в родината си.

В буквалния и преносния смисъл. 

Този английски тим има реалните претенции и възможности да опита да върне футбола в родината му докрай.Висшата лига на Англия е най-силното, най-гледаното, най-обичаното и най-скъпото първенство в света.

Английският национален тим и клубовете на Острова имат стотици милиони фенове по света. Това са аксиоми, а не теореми, нали така? А аксиомите имат свойството, че не подлежат на доказване.

 Почивка за злобарите

Тези, които мразят английския футбол /да ги питаш защо/ могат да си вземат отдих. Всякакви хейтъри, тролове, злобари и тем подобни модерни онлайн паразити.

На тях днес Гари Линекер им каза : "Нарушението срещу Стърлинг е не за една, а за две дузпи!"

Нарушение или симулация? Стърлинг спечели дузпа, с която Англия докосва  финала (ВИДЕО) - Евро 2020

Факт е, че на второ голямо първенство поред този английски тим се представя отлично.. Сега е време за следващата крачка. Голямата крачка. Да се върнем към заглавието.

Англия върви напред по няколко причини. Има изключителна защита, беше без допуснат гол до полуфиналите! Защитите печелят турнири-старо правило.

"Трите лъва" вече не са вечно симпатичният и красиво губещ островен джентълмен.

Те знаят да побеждават, знаят да играят прагматично! На това ги научи Гарет Саутгейт.

Край с Индиана Джоунс

С много млади таланти, със зрели нападатели, със звездата пред гола Хари Кейн.И вдигат формата с всеки мач. Това Англия ли е, или Италия? Да, британците приличат на класическата "скуадра" и в това е техният голям шанс.

Статии - inews.bg

Англия сега не е футболният Индиана Джоунс, а по-скоро математик, кандидат за Нобелова награда.Остана му последният изпит.

Чао, катеначо 

Италианците? И те преобърнаха представите за собствената си футболна природа! От първия мач /срещу Турция/ "скуадра адзура" играе открит, нападателен, атрактивен футбол и вкарва доста голове.

Без сметки, тимът на Манчини не иска да чука на вратата, а да я отвори с шут. Спомняте ли си някога италианците да са играли така? Едва ли.Този стил досега носи успех. Но и рисковете на емоцията.

Италия - Испания 1:1 (4:2 след дузпи) - Gol

Полуфиналът с Испания обаче беше много тежък. И играта на Италия там малко се върна към корените си. Дали има сбогом, катеначо! Дали италианският футбол търпи промяна, тепърва ще видим. 

Има ли свойството историята да се повтаря?

Първата и единствена световна титла англичаните спечелиха именно на "Уембли". Сега там е финалът с Италия. За европейската.

От този триумф на британците минаха както знаем, цели 55 години. Сега дойде историческият ден. Какво ли ще се случи?

Статистиката е за Скуадра адзура

Италия е един от най-неудобните съперници за Англия в исторически план. Двата отбора имат общо 27 мача помежду си, от които Италия е спечелила 11, 8 са за островитяните и 7 са завършили наравно.

Италия отстрани Англия от Евро 2012 след драма с дузпи - Евро 2012 - Дневник

Но що се отнася до официални срещи, там предимството на "адзурите" е внушително. "6 успеха, при 1 загуба и 1 равенство.

Специално на европейски първенства, италианците имат две победи над британците - с дузпи на 1/4 финалите през 2012 година и с 1:0 в групите през 1980 година.

Това е на хартия. Вече споменахме, че двата тима сега играят различно. И историята в случая едва ли има особено значение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай