Защо Италия е на Острова, а Англия - на Ботуша?

Голямато шоу на "Уембли" тепърва предстои

Защо Италия е на Острова, а Англия - на Ботуша? | StandartNews.com

 

Тези дни Христо Стоичков прогнозира, че финалът на Евро 2021 ще бъде между Англия и Италия. Да, към момента това изглежда най-логично. Но още е твърде рано.С прогнозите във футбола няма нищо сигурно.Но 

Едно е факт - футболът се завръща в родината си

В буквалния и преносния смисъл. Полуфиналите и финалът са на "Уембли" - Храмът на футбола.Още един факт.

Novsport.com - БЕЗПРОБЛЕМНО: Англия на полуфинал след разгром над Украйна в  Рим (ВИДЕО+СНИМКИ)

Този английски тим има реалните претенции и възможности да опита да върне футбола в родината му докрай.Висшата лига на Англия е най-силното, най-гледаното, най-обичаното и най-скъпото първенство в света.

Английският национален тим и клубовете на Острова имат стотици милиони фенове по света. Това са аксиоми, а не теореми, нали така? А аксиомите имат свойството, че не подлежат на доказване.

     Почивка за онлайн паразитите

Тези, които мразят английския футбол /да ги питаш защо/ могат да си вземат отдих. Всякакви хейтъри, тролове, злобари и тем подобни модерни онлайн паразити. Факт е, че на второ голямо първенство поред този английски тим стига поне до полуфиналите. Сега е време за следващата крачка.Да се върнем към заглавието.

Украйна - Англия 0:4 - Gol

Англия върви напред по няколко причини. Има изключителна защита, без допуснат гол поне до полуфиналите! Защитите печелят турнири-старо правило. "Трите лъва" вече не са вечно симпатичният и красиво губещ островен джентълмен. Те знаят да побеждават, знаят да играят прагматично! На това ги научи Гарет Саутгейт.

 Край с Индиана Джоунс

С много млади таланти, със зрели нападатели, със звездата пред гола Хари Кейн.И вдигат формата с всеки мач. Това Англия ли е, или Италия? Да, британците приличат на класическата "скуадра" и в това е техният голям шанс.

Англия сега не е футболният Индиана Джоунс, а по-скоро математик, кандидат за Нобелова награда.

 Сбогом, катеначо  

Италианците? И те преобърнаха представите за собствената си футболна природа! От първия мач /срещу Турция/ "скуадра адзура" играе открит, нападателен, атрактивен футбол и вкарва доста голове.

Италия изхвърли Белгия от Eвро 2020 - Спорт

Без сметки, тимът на Манчини не иска да чука на вратата, а да я отвори с шут. Спомняте ли си някога италианците да са играли така? Едва ли.Този стил досега носи успех. Но и рисковете на емоцията.

Затова е твърде любопитно как ще протече полуфиналът с Испания. Сбогом, катеначо! Дали италианският футбол търпи промяна, тепърва ще видим.     

Думата имат Дания и Испания

Това е основното до момента от Евро 2021. Две големи футболни сили /Англия и Италия/, превърнали се в момента на антипод на самите себе си. Но се радват на успеха.Да не забравяме обаче, че думата имат датчани и испанци.

Чехия - Дания 0:2, Долберг удвои - Topsport.bg

Едните се измъкнаха от огромна дупка и полетяха напред. Другите са просто една от великите сили във футбола.Добре дошли на "Уембли"! Шоуто тепърва започва.      

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай