"Запази усмивката на Зара" на благотворителен турнир по минифутбол

Събитието ще се проведе тази събота

"Запази усмивката на Зара" на благотворителен турнир по минифутбол | StandartNews.com

На 16.03.2019 г. от 17:00 до 22:00 в гр. София на футболни игрища „ДИТ – Драгалевци“ ще се състои благотворителен футболен турнир „Всички за Зара“. Събитието се организира под наслов „Събери отбор – Запази усмивката“. Ние всички сме отговорни за едно по-добро утре, а в основата му са децата и бъдещите поколения. Именно затова детските футболни отбори на ДФК „ЦСКА“, ДФК „Локомотив София“, ДФК „Славия“ и ДФК „Лъвчетата“ ще дадат старт на мачовете, а техният пример ще бъде последван от общо 36 отбора с възрастни. Всички ние заедно учим децата на доброта, съпричастност и човечност. Нека заедно им покажем, че действията им могат да променят животи, а защо не и света. Вратите са отворени и за всеки, който желае да се забавлява, да се запознае със Зара и да й помогне да се подобри. Част от почетните гости на събитието ще бъдат г-жа Теодора Игнатова, почетен консул на Република България в Демократична Република Конго и г-н Стойко Сакалиев. Турнирът ще бъде открит от известни певци и артисти, които не останаха безразлични.
На Фейбук страницата "Запази Усмивката на Зара" са представени на търг тениски с автографи от професионални треньори и футболисти. Ще имате възможността да видите всяка от тях по време на турнира. Първата тениска е на Българския национален отбор, подписана от звездния отбор през 2008 г. и дарена от един Човек с голямо сърце, който се раздели с нея в полза на Зара. Неотлъчно от нея на търг са предложени и тениски с автографи на треньорите и звездните състави на ПФК „ЦСКА“, ПФК „Левски“, ПФК „Лудогорец“, ПФК „Славия“ и ПФК „Берое“ към момента, дарени от футболните клубове. Благодарение на всички тях вече можете да наддавате за тениски с автографи от легендите Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Димитър Пенев, Любослав Пенев и други не по-малко значими футболисти. А още похубавото е, че можете да ги спечелите в името на една детска усмивка!
Именно Зара, слънчево момиченце на 6 годинки, е причината всичко това да стане реалност и толкова много хора да приемат нейната кауза за тяхна, да помогнат на нейната майка да запази усмивката й. Зари страда от прогресивна вътрешна хидроцефалия и спастична централна квадрипареза. Тя не може да говори на нашия език, да опознава света със собствените си очи и да ходи самостоятелно. Голям борец е и прогресивно се подобрява. След 10 претърпени операции и 2 сменени мозъчни клапи до момента, Зара се бори по-силно от всякога да запази своята усмивка, да сбъдне своето чудо – да прегърне мама и да й каже колко много я обича. За това обаче тя има нужда от вашата помощ.
В България са изчерпани всички възможни варианти за нейното подобрение и предвид първоначалните очаквания на лекарите, вече са надминати. Одобрена е за Бимак терапия (лечение със стволови клетки) в клиника „Global Care”, гр. Нови Сад, Сърбия. Очаква се да има подобрение във всеки един от аспектите. Необходими са 45 000 евро, а те са непосилни за майката на Зара. Именно това е целта на организирания футболен турнир – всички заедно да запазим усмивката на Зара и тя да замине по-скоро на лечение.
Събитието се организира със съдействието на фондация „Докосни щастието“, минерална вода “Aqua Viva”, футболни игрища „ДИТ – Драгалевци“ и аматьорска лига Sofia Premier League. Благодарим за подкрепата на ръководствата, треньорите и всички футболисти от ПФК „ЦСКА“, ПФК „Левски“, ПФК „Лудогорец“, ПФК „Славия“ и ПФК „Берое“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай