За пореден път - ЦСКА изпусна Лудогорец

Първият полуфинал за Купата завърши 1:1

За пореден път - ЦСКА изпусна Лудогорец | StandartNews.com

За кой ли път, ЦСКА изпусна да бие Лудогорец на "Армията". В дебюта на Любослав Пенев, червените завършиха наравно 1:1 с разградчани в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния футболист на ЦСКА и Черно море - Иван Василев, и Марин Раковски - дългогодишен футболен деятел, които починаха преди няколко дни.

В първите минути на двубоя Лудогорец осъществи опасна атака отдясно чрез Текпетей, но червената отбрана се справи. Последва шут на Синклер в третата минута, който Кахлина улови.

Четири минути по-късно домакините сбъркаха при изнасяне на топката, но разградчани не се възползваха от грешката на Кох и шутът на Каули от границата на наказателното поле бе твърде слаб и неточен, за да затрудни Бусато.

В 41-ата минута Мазику центрира добре към Кайседо, който стреля с глава от 6-7 метра, но право в ръцете на Кахлина, който улови. До края на полувремето Енрике и Тиаго от фаул опитаха да изненадат стража на разградчани, но той внимаваше и спаси.

През втората част ЦСКА засили темпото и натисна съперника си. Златен шанс пропиля Енрике в 54-та минута, когато вратарят на Лудогорец отклони удара му.

В 60-та мин Синклер подхвана обещаваща контраатака. Текпетей го фаулира и получи втори жълт картон, играчът на Лудогорец е изгонен!

Очаквано натискът на червените продължи. Напрежението се вдигна, заваляха жълти картони за играчи и на двата отбора.

Защитата на Лудогорец все пак успяваше да удържи червените нападатели. Но се пропука!

В 77-та минута мощен шут на страхотния Тиаго бе неспасяем - 1:0. За момента, напълно логично. Червените атакуваха яростно и поведоха

.Жул Кейта изпусна златен шанс, сам срещу вратаря, губейки равновесие. Това бе наказано.

И за кой ли път, Лудоторец оцеля. 1:1 в 82-та минута., гол на Каули и генерална промяна в битката. Сега реваншът в Разград става доста по-труден за армейците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай