Ясен Петров: Трябва да зарадваме България

Ще играят само тези които са във форма, обяви новият селекционер на националния по футбол

Ясен Петров: Трябва да зарадваме България | StandartNews.com

"Ако ние дадем някаква искрица, това ще зарадва целия български народ. Ще се опитаме с моя екип в тази много тежка ситуация с коронавирука, да върнем усмивките на лицата на хората", обяви новият селекционер на българския национален отбор по футбол Ясен Петров при официалното си представяне.

Петров замени на поста Георги Дерменджиев, а официалният му дебют начело на отбора ще бъде в световната квалификация с Швейцария на 25 март в София, а три дни по-късно отборът ни посреща Италия. 

"Осъзнавам с какво се захващам. Аз бях далеч, но никога не съм бил далеч от това какво се случва в българския футбол. Имах възможност да си почина година и шест месеца, през това време имах възможност да наблюдавам българското първенство, бях на мачове на националния отбор. Ако трябва да бъда искрен, аз имах варианти за Китай, но за мен най-вече е чест, че има такава покана. Не става въпрос за пари. Става въпрос, ако е възможно, да върнем някаква искрица, защото националният отбор е представителният отбор на страната. Той пряко вълнува всички привърженици на българския футбол.", каза Петров при официалното си представяне днес.

Новият треньор на България разкри, че в щаба му ще влязат Георги Шейтанов, Костадин Видолов и Алекс Георгиев, с когото той е работил в последните две години в Китай и който е бил част от юношеските национални гарнитури. "Ще ми трябва малко време, за да вляза надолу в структурата. Аз успях да говоря с треньора на младежкия отбор, проведохме много конструктивен разговор и ще продължаваме да го правим. На първо време да имаме късмет, аз искрено вярвам, че ще направим нещо. Първите мачове са през три дни, ние ще търсим максимални резултати. Ще играят хора, които са във форма, същевременно може би ще дадем шанс на някои млади играчи. Дайте ми време, ще трябва да пътувам малко, целият екип ще се разхвърляме на различни места, ще говорим с екипите на почти всички български отбори", допълни Петров.

"Да ви кажа честно, от нищо не се притеснявам. Като няма резултати, съвсем нормално е да си тръгнеш. Аз съм изпълнен с оптимизъм, дано да станат нещата. Ако се страхувах или притеснявах, нямаше да съм тук днес. Каквото и да се случи, аз поемам цялата отговорност. Аз искам футболистите да имат повече самочувствие и вие да имате повече вяра в тях. Винаги съм вярвал, че ще застана тук пред вас, за мен това е кауза. Човек трябва да мечтае, мечтал съм да бъда треньор на Левски, мечтал съм да бъда треньор в Китай, мечтал съм да бъда национален треньор", каза още Ясен Петров, който разкри, че най-вероятно ще говори с предишния селекционер на тима Георги Дерменджиев. 

фото БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай