Ясен е и втория съперник на Лудогорец за Шампионската лига

Дюделанж или Валета ще играят с тима от Разград ако отстрани Ференцварош

Ясен е и втория съперник на Лудогорец за Шампионската лига | StandartNews.com

Отборът на Лудогорец би играл във втория предварителен кръг на Шампионската лига по футбол срещу победителя от срещата между аутсайдерите Дюделанж (Люксембург) и Валета (Малта), отреди тегленият днес жребий в централата на УЕФА в Нион, Швейцария. За целта обаче първенецът на България трябва да отстрани преди това унгарския шампион Ференцварош.

Първите срещи са на 23 или 24 юли, когато Лудогорец би бил домакин, а реваншите ще се изиграят на 30 и 31 юли 2019 г.

В Дюделанж играе българинът Едисон Йорданов, а отборът стигна до груповата фаза на Лига Европа миналия сезон. Валета е 25-кратен шампион на Малта.

Загубилият мача между Ференцварош и Лудогорец от първия предварителен кръг в Шампионската лига ще играе срещу загубилия от двойката Валур (Исландия) - Марибор (Словения) във втория квалификационен кръг в Лига Европа (шампионски поток), отреди тегленият в Нион жребий.

Евентуалните срещи са на 25 юли и 1 август.

В 14 часа евентуалните си съперници ще научат и останалите български тимове, участници в Лига Европа - ЦСКА-София, Левски и Локомотив (Пловдив). В първия кръг "червените" ще трябва да преодолеят черногорския Титоград, Левски - словашкия Ружомберок, а пловдивчани се включват направо от този етап. 

Сред най-опасните потенциални опоненти на жребия във втория кръг за ЦСКА-София са италианският Рома и шотландският Рейнджърс. За Левски това са полският Легия, чешкият Яблонец, австрийският Щурм и холандският Утрехт. А за Локомотив (Пд) неприятните варианти са френският Страсбург, холандският АЗ Алкмаар и румънският ФКСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай