Всички отбори на Реал Мадрид под карантина

Баскетболист от кралския клуб е с положителна проба за коронавирус

Всички отбори на Реал Мадрид под карантина | StandartNews.com

Баскетболист от отбора на Реал (Мадрид) е дал положителна проба за новия коронавирус Covid-19, съобщиха испанските медии, цитирани от БТА. Това е американецът Трей Томпкинс. Всички играчи от тима, както и от останалите отбори на клуба, включително и футболния, са поставени моментално под двуседмична карантина. Различните формации на Реал използват една и съща тренировъчна база, което прави вероятността да има още заразени много голяма.
По-рано днес баскетболната Евролига обяви, че прекратява състезанието за неопределен период от време, а карантината на футболния тим прави изиграването на предстоящия осминафинал от Шампионската лига между Манчестър Сити и Реал практически невъзможно на определената дата 17 март.
В същото време Ла Лига спря първенството в първите две дивизии на страната за следващите седмици, въпреки че предварителните планове бяха те да се играят при закрити врати. По този начин Испания последва примера на Италия, която спря всички футболни мачове в страната до 3 април, а все по-вероятни изглежда Франция и Германия да последват този пример. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай