Време е за шоу. Италия и Испания в битка за финала

Първият полуфинал на Евро 2021 е тази вечер от 22,00 часа

Време е за шоу. Италия и Испания в битка за финала | StandartNews.com

Тази вечер е първият полуфинал от Евро 2021. Класическа битка във футбола! За място във финала излизат две футболни сили - Италия и Испания.

Мачът е на стадион "Уембли" в Лондон от 22,00 часа.

Историята на сблъсъците между два от големите европейски гранда (Италия има четири световни титли и една европейска; Испания е с едва световна и три европейски) е с продължителност повече от век, като първия мач между тях се играе на Олимпийските игри в Антверпен, Белгия през 1920 година и завършва с победа за Испания с 2:0, отбелязва goal,bg.

През следващите 100 години двата тима се срещат общо 37 пъти, като си разделят по 11 победи и записват 15 равенства (Испания има две победи на дузпи на Евро 2008 и Купата на конфедерациите 2013).

Това ще бъде десети мач между Италия и Испания на финали на световни и европейски първенства, което ще го направи най-честият двубой на големи форуми. "Скуадра Адзура" има предимство в тези срещи – четири победи, три равенства и две загуби (едната след дузпи).

Най-звучният шамар от днешния си опонент обаче Италия отнесе на финала на Евро 2012, когато Ла Фурия Роха спечели с 4:0, за да стане европейски шампион за втори пореден път...

Моментната форма прави Италия  лек фаворит– възпитаниците на Роберто Манчини нямат загуба в рекордните за тима 32 поредни мача и са в серия от 13 поредни победи, в които са допуснали едва два гола, а на четвъртфиналите отборът отстрани един от фаворитите за титлата на Евро 2020 Белгия.

„Изключително горди сме. Ще е безумно да си мислим, че ние или някой друг от полуфиналистите би се задоволил с постигнатото дотук – всички искаме да стигнем до финала и да спечелим“, сподели Енрике, а неговият колега Манчини заяви:

“Заслужихме победата срещу Белгия. Сега следват Испания, но колкото по-напред отиваш, толкова по-трудни стават съперниците“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай