Волейболистите с драматичен обрат срещу Австралия

Националите започнаха с победа във Варна

Волейболистите с драматичен обрат срещу Австралия | StandartNews.com

Драматична победа постигна националния отбор по волейбол в Лигата на нациите пред варненската публика. България надигра с 3:2 гейма (20:25, 29:27, 22:25, 25:21, 15:13) Австралия и си върна за миналогодишната загуба в София. Успехът е изключително важен, защото австралийците, също като нас, са сред тимовете, които трябва да защитават правото си за участие в елитната група. Момчетата на Силвано Пранди изоставаха на два пъти в срещата, но в крайна сметка зарадваха българските фенове изпълнили залата във Варна. С успеха си волейболистите направиха страхотен подарък на бившия старши треньор на националите Пламен Константинов, който на рождения си ден бе дошъл да подкрепи момчетата в залата.

В първата част нашите не успяха да влязат в ритъм и закономерно загубиха. Във втората българските волейболисти изоставаха със 7 точки, но показаха характер и успяха да я затворят със 29:27 благодарение на добрите изяви на Цветан Соколов и Тодор Скримов. Третият и четвъртият гейм бяха равностойни и изходът от тях се реши в заключителните точки. В тайбрека нашите бяха догонващи през голяма част от времето, но запазиха самообладание във важните моменти и се поздравиха с крайния успех. Огромна заслуга за победата на нашите има страхотната варненска публика, която ги подкрепяше до самия край. Сред най-активните в подкрепата на нациналите бе и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той лично поздрави волейболистите ни след мача с Австралия и им пожела успех в съботния мач срещу Япония, който загуби от Италия с 1:3 гейма".

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди бе доволен от успеха на нашите срещу състава на Австралия с 3:2 гейма от турнира Лига на нациите.

“Според мен ни помогна това, саможертвата на нашите играчи, които успяха да се върнат в трудни ситуации. Които ние си създадохме сами…Непримиримостта ни помогна много. Желанието на всеки да се раздава и да търси точката. Честно да ви кажа. Не мисля за класирането. Мисля за всеки мач, който ни предстои. За мен не е стоял въпрос дали ще останем в Лигата в след този мач”, добави Пранди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай