Винъс Уилямс приключи с тениса за 2020

40-годишната американка падна на старта на "Ролан Гарос" от Анна Шмиедлова

Винъс Уилямс приключи с тениса за 2020 | StandartNews.com

Американката Винъс Уилямс заяви, че повече няма да играе повече през оставащите месеци от 2020-а година, след като отпадна в първия кръг на "Ролан Гарос". Уилямс отстъпи с 4:6, 4:6 на Анна Каролина Шмиедлова, като се бори здраво, но нямаше особени шансове срещу далеч по-младата си съперничка.

40-годишната американка играе своя 87-и Голям шлем в кариерата, но в последните три издания на Откритото на Франция отпада все в първия кръг. А седемкратната победителка в Големия шлем също така отпадна в началния си мач и в Рим.
"Оттук направо си отивам у дома. До тук съм. Ако някой иска да играе, нека. Аз няма да съм там", заяви Уилямс. В момента тя е на 76-о място в ранглистата на УТА, най-лошото й класиране от 2012-а година насам, а постоянните лоши резултати вадят на преден план какво е бъдещето на кариерата й и колко още ще продължи.

Но все пак трябва да се признае, че тя се бори срещу Шмиедлова повече от 2 часа, опита и някои неща, които са били далече назад в най-добрите й години и със сигурност не изглежда като човек, който ще се отказва.
Тя спаси два мач-пойнта при изоставане 1:4 във втория сет, но след това в крайна сметка силите й свършиха.
Запитана дали ще се върне през следващата година на корта, тя каза, че "определено" ще бъде в турнира на УТА, въпреки че трудно се възстановила за оставащата 2020 г. от пандемията от COVID-19.

"Измина много дълга година на карантина", каза американецът. "Сега ще си почина. Така че с нетърпение очаквам завръщането ми на корта.

Белгийката Елизе Мертенс, която е поставена като номер 16, се оказа доста по-силна от Маргарита Гаспарян и я отстрани с 6:2, 6:3. Номер 17 Анет Контавейт (Естония) отстъпи на Каролин Гарсия (Франция) с 4:6, 6:3, 4:6, но Мария Сакари (номер 20) и Екатерина Александрова (номер 27) продължават към втория кръг.

Барбора Стрицова (Чехия) се справи със 7:5, 6:2 с Варвара Лепченко (САЩ), а италианката Камила Джорджи се отказа във втория сет при 5:7, 0:3 срещу сънародничката си Мартина Тревизан. Александра Саснович (Беларус) имаше нужда от три сета- 6:2, 2:6, 6:3 срещу Анна-Лена Фриздам (Германия). Като цяло първият ден в Париж мина под знака на студа и лекия дъжд. За първите мачове температурата бе около 8 градуса, което накара състезателките да се облекат топло за пътя до кортовете.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай