Везенков с първи мач след коронавируса

Олимпиакос загуби гостуването си на ЦСКА Москва

Везенков с първи мач след коронавируса | StandartNews.com

Българският национал Александър Везенков се завърна в игра за Олимпиакос, след като преболедува Covid-19. Той влезе като резерва в края на първата част и се отчете с 2 точки и 1 борба за 9 минути на игрището. Въпреки помоща му Олимпиакос загуби като гост от ЦСКА Москва (Русия) с 61:80 (19:20, 10:19, 9:17, 23:24) в среща от 12-ия кръг на редовния сезон на Евролигата по баскетбол за мъже. Домакините стигнаха до успеха след силна втора и трета част, през които натрупава голям аванс. Най-резултатен за руския тим беше Майк Джеймс с 16 точки, 7 борби и 7 асистенции. За Олимпиакос по 10 точки вкараха Хасан Мартин и Йоргос Притезис.

След деветата си победа в 12 мача ЦСКА Москва оглави класирането в Евролигата. Олимпиакос заема десета позиция с баланс 5-5. В следващия си мач от турнира Олимпиакос ще гостува на Барселона (Испания) на 8 декември.

В друга среща тази вечер Фенербахче (Турция) се наложи 73:65 като гост над Зенит (Санкт Петербург), след 17 точки на Ян Весели. В третата част при 47:32 в полза на гостите Зенит направи серия от 18:0 и направи обрат, но след това отново изпусна инициативата. За Зенит Кевин Пангос реализира 16 точки. Зенит има шест победи в девет мача и е на шесто място в класирането, а няколко мача на тима бяха отложени заради коронавирус. Фенербахче е на 12-о място с баланс 5-7.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай