Везенков проговори за завръщането в Олимпиакос

Грандиозно посрещане в Гърция за българина

Везенков проговори за завръщането в Олимпиакос | StandartNews.com

Източник: БТА

Най-добрият баскетболист на България Александър Везенков обясни защо е предпочел да напусне НБА и да се завърне в Олимпиакос на официална пресконференция, на която гранда от Пирея представи MVP на Евролигата за сезон 2022/23. Родният национал беше посрещнат по грандиозен начин от феновете на "червено-белите".

Преди началото на събитието много запалянковци на Олимпиакос се събрали, за да посрещнат обратно Везенков. Те дори забавиха старта на пресконференцията, а при появата си в залата привържениците запалиха димки и факли и приветстваха българската звезда, която подписа петгодишен контракт за 18.5 милиона евро,

"Искам да благодаря на тези двама господа до мен, които направиха всичко възможно да се върна тук. За мен Олимпиакос е семейство. Връщам се, за да постигнем целите си заедно. Благодаря на всички, които дойдоха днес въпреки горещото време. Радвам се, че се върнах и че отново ще играя с бившите си съотборници си и с новите момчета", заяви Саша.

„Определено контактът ми с хората от Олимпиакос има роля за завръщането ми, след като прекарах пет години в този отбор. Искам да благодаря на Раптърс, защото те разбраха моите желания. Те искат играчът да бъде щастлив и аз благодаря на треньора, защото за краткото време, в което говорихме, той разбра ситуацията и му желая всичко най-добро", допълни българинът.

„Мислех за това до последно - дали искам втори шанс в НБА и дали мога да се справя по най-добрия начин. Най-важното е да сме щастливи и да се борим за титли. Искам да покажа какво мога и това е най-правилното решение според мен. Моето мото е, че не всичко е за всеки. Невинаги си пасваме навсякъде, като тук е по-добре за мен", обясни напускането си на НБА Александър Везенков. 

"Знам къде съм и харесвам отговорността, която поемам. Няма да се променя. Ще правя това, което съм правел и досега. Не ме интересуват парите, винаги ще давам 100% от себе си. НБА е като училище. Това е нещо, което човек трябва да изпита, за да го разбере. То обаче остана назад, а сега гледаме напред. Липсваше ми Евролигата и затова съм обратно тук", завърши новата стара звезда на Олимпиакос, пише "Актуално".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай