Везенков блести, Олимпиакос губи

Баскетболистът вкара 15 точки на Жалгирис

Везенков блести, Олимпиакос губи | StandartNews.com

Александър Везенков се представи много добре, но неговият Олимпиакос (Пирея) записа загуба с катастрофалното 69:94 точки при гостуването си на Жалгирис (Литва) в 23-ия кръг на баскетболната Евролига.

Българинът беше най-резултатен за своя отбор, като отбеляза 15 точки, въпреки че започна мача от пейката. Везенков остана на терена 21:56 минути, като през това време взе една борба и спечели два фаула.

И двата отбора са с по 9 победи и 14 поражения след днешния мач, като Жалгирис е на 12-о място, а гърците една стъпка по-надолу.

Домакините бяха по-добри през цялото време, но преди почивката разликата не беше така отчайваща. Литовският отбор, подкрепян от препълнената зала, нанесе своя удар в третата част, която спечели с 23:11 и общо преди последната четвърт водеше с 21 точки- 69:48. Въпреки силното включване на българина, Жалгирис не позволи да бъде стопена преднината им, а дори я увеличиха. Артурас Миланкис вкара за тях 19 точки, а още трима негови съотборници добавиха по 12.

За Олимпиакос, освен Везенков, на ниво се показа Огъстен Рубит с 10, а Уейд Болдуин Четвърти остана с 9. Никола Милутинов приключи мача с 13 борби за Олимпиакос, както и с 8 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай