Верея измъкна точка от Локомотив (Пд)

Вълнуващ двубой наблюдаваха зрителите на "Трейс арена"

Верея измъкна точка от Локомотив (Пд) | StandartNews.com

Последният в класирането на България - Верея и неубедителният Локомотив (Пловдив) завършиха 2:2 във вторият мач от този 17-ти кръг на Първа лига. Дино Мартинович изведе домакините напред в резултата още в 9-ата минута. В 29-ата минута Ален Ожболт изравни за гостите, но едва 2 минути по-късно Здравко Илиев отново реализира за опашкарите в класирането. Така "смърфовете" бяха отново в позиция на догонващ и в 73-ата минута Димитър Илиев изравни за Локо (Пд). Заралии все още нямат победа през сезона, като са постигнали единствено четири равенства.

Първото попадение дойде след добро взаимодействие между Здравко Илиев и Дино Мартинович. Илиев пусна добро подаване към бившия футболист на Локомотив (Пд), който елиминира Стивън Езе с поемането си и с хубав шут по земя матира Мартин Луков.  Малко след това Ален Ожболт вкара за гостите, но попадението бе отменено правилно заради засада. Две минутки по-късно Локомотив можеше да изравни, но играчите не се възползваха от разбъркване в наказателното поле, при което Бирсент Карагарен не успя да преодолее Георги Георгиев. В 29-ата минута отново Ален Ожболт беше в центъра на събитията. Той вкара топката във вратата на Георгиев и този път попадението бе редовно. Парвизджон Умарбаев пробва да прокара топката между двама защитници на Верея, а кълбото достигна с голяма доза късмет до Ожболт, който стреля от неудобна позиция, но успя да реализира. Радостта за гостите не трая дълго, защото две минути по-късно Здравко Илиев отново даде предина на Верея. Капитанът на домакините се възползва от добър пас на Милан Вушорович от десния фланг и вкара с добър удар по земята. Така двата тима се оттеглиха при резултат 2:1 на почивката

След като Георги Кабаков поднови играта в 49-ата минута влезлият на почивката Елитон пробва да затрудни Георги Георгиев с удар от далечна дистанция, който попадна в ръцете на стража. Десет минути по-късно Георгиев парира добър удар на Бирсент Карагарен. Две минути след това футболистите на Верея можеха да вкарат трети гол, но Луков изби удар на Вушорович.  В 72-ата минута Георги Георгиев показа класата си при удар на Томашевич, насочен точно под напречната греда. Минута по-късно обаче Димитър Илиев изравни. След добро центриране на Вилим Посинкович от ляво Илиев насочи топката с плътен удар към долния ляв ъгъл, където кълбото се оплете в мрежата. До края на срещата Георгиев имаше още работа. Десетина минути преди края Илиев насочи хубав удар към вратата на домакините, но Жоро Георгиев отново изби в ъглов удар. В добавеното време Посинкович от чиста позиция прати топката встрани от вратата.

Така двата тима изиграха хубав двубой за родните стандарти и поделиха по точка. В актива си Верея вече имат 4 пункта и продължават да са последни, а Локомотив (Пд) са с 22 точки на 8-ма позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай