Велков: Не тренирам "Локо" като добичета

Треньорът на столичните "железничари" смята, че "Левски" трябва да се плаши от тях

Велков: Не тренирам "Локо" като добичета | StandartNews.com


София. Наставникът на "Локомотив" (София) Антон Велков не е съгласен с мнението на Венци Стефанов, че тренира отбор от "добичета". "Не е вярно, не сме добичета, а тим, който има самочувствието да се надиграва с всеки и ще го докажем срещу Левски", заяви той на една от редките си пресконференции вчера. Въпреки че се държеше спокойно и не повишаваше тон, бе видно, че Велков се е жегнал доста от хулите, които изсипа срещу подопечните му президентът на "Славия" след двубоя в последния кръг на "Овча купел". За това свидетелства фактът, че брифингът премина основно в ровичкане на срещата отпреди близо седмица.


"Влизаме в дербито с лидера от "Герена" с мисълта да гоним добър резултат", категоричен бе Тони Велков, но не разясни дали и ремито ще го удовлетвори. Според него от предстоящия мач трябва да се притеснява отбора на Илиан Илиев, защото имат да защитават лидерска позиция.
На въпрос на "Стандарт" обещавани ли са допълнителни финансови стимули на "Локо" (София) за двубоя с "Левски", Велков бе многозначителен: "Не знаем за какви премии играем, но не ни и пука. Надявам се водещото в главите на играчите ми в този мач да не са парите, а други неща".


Не бе подмината и болната тема за това, кога "червено-черните" ще се завърнат на своя стадион в "Надежда". Антон Велков сподели, че вижда интензивно взаимодействие между клубното ръководство на футболния отбор и спортно дружество "Локомотив" София по казуса. "Правят се ремонти, но не бих се ангажирал с прогноза кога отново ще стъпим у дома".
Треньорът коментира, че според него непрестанните гаври на феновете на "Локо" със собственика на клуба Николай Гигов са следствие именно на проблемите около базата. "Трябва да се помирим със запалянковците и да има диалог между нас като клуб и тях", завърши изказването си Велков.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай