Събота,

Вдовицата на Коби съди собственика на хеликоптера

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, е подала иск срещу компанията, собственик на хеликоптера, в който загина баскетболната легенда, неговата 13-годишна дъщеря Джиана и още седем души. Трагичният инцидент се случи при много тежки условия за летене край градчето Калабасас в Калифорния на 26 януари.

В иска е отбелязано, че пилотът Ара Зобаян е пренебрегнал неблагоприятните условия за летене, които са принудили дори полицията на Лос Анджелис да приземи за деня своите два хеликоптера. Компанията "Айланд Експрес Хеликоптерс" и пилотът са "били длъжни да използват нужната предпазливост, което всеки изряден пилот би използвал при подобни условия". 
В иска също така се допълва, че Зобаян не е направил оценка на условията, преди да вдигне хеликоптера във въздуха, нито е отменил полета, щом веднъж е видял гъстата мъгла горе. Компанията от своя страна е оторизирала полета, въпреки че е била наясно с опасните условия за летене. След инцидента "Айлънд Експрес Хеликоптерс" спря да извършва полети.

Междувременно в зала "Стейпълс център" протече церемонията по прощаването с легандарния баскетболист на ЛА Лейкърс Коби Брайант и дъщеря му Джиана.

Хиляди се стекоха към залата, за да отдадат почит на баскетболиста. Днешната церемония се проведе на две нива, като хилядите обикновени фенове изпратиха Коби пред паметник до "Стейпълс център", а по-близките му и много ВИП гости го направиха на церемония в залата.

Първи на сцената излезе генералният мениджърт на ЛА Лакерс Роб Пелинка, който беше и един от най-близките приятели на Коби. Пелинка разказа за много аспекти от живота и личността на споминалата се баскетболна легенда. Сред засегнатите теми беше манталитетът и вярванията за живота на Брайант, отношението му към приятелите, към дъщерите му и на последно място, но не и по значение - към жена му Ванеса. 

Следващна сцената излезе един друг великан на играта - не кой да е, ами Майкъл Джордан. Големият Джордан не успя да сдържи емоциите си и бързо се насълзи под стихията от любов и тъга, която го обзе докато изричаше своята прочуствена реч. "Летящият" сподели няколко забавни случки с участието на Коби, след което подчерта чувството си на любов към починалия играч, обрисувайки го като свой "по-малък брат". За финал легендата Джордан сподели, че част от него е умряла след смъртта на Коби, но спомена за него продължава. 

Следваше изявлението на още един велик баскетболист и голям приятел на Коби - Шакил О'Нийл. Двамата бяха част от великия отбор на Лейкърс, спечелил 3 поредни титли от НБА в първото на десетилетие на века. Той също трудно сдържаше емоциите си, говорейки за трагичната загуба, пожелавайки си отново да се срещне с големия си приятел един ден. 

фото ЕПА/БГНЕС

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички