Вдигнаха карантината от руските скиори в Зьолден

Тестовете на целия треньорски щаб са отрицателни

Вдигнаха карантината от руските скиори в Зьолден | StandartNews.com

Руският национален отбор по ски алпийски (мъже) и треньорският щаб на отбора вече не са под карантина в Зьолден и продължават да се подготвят за състезанията. Това съобщи пред ТАСС в понеделник президентът на Руската федерация по алпийски ски Леонид Мелников.

Алпийците Павел Трихичев, Иван Кузнецов и Александър Андриенко пропуснаха откриващото състезание за Световната купа в Зьолден в неделя. Причината бяха положителните тестове за коронавирус, взети на двама служители от треньорския щаб на отбора.

"Сега всичко е наред, но по-ранните тестове на двама служители от треньорския щаб на националния отбор погрешно показаха положителен резултат. Вторият тест беше отрицателен. Днес отборът е изтеглен от карантина и продължава да тренира, подготвяйки се допълнително за следващия етап", каза Мелников.

"Всички правят тестове почти на всеки пет дни и това се случва от началото на пандемията. И на тренировъчния лагер, и навсякъде. Затова тези два положителни теста веднага породиха нашите съмнения", обясни събеседникът на ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай