Божков алармира : Държавата иска да ме фалира!

Това щяло да означава и крушение на Левски

Божков алармира : Държавата иска да ме фалира! | StandartNews.com

По-рано днес Васил Божков имаше двучасова среща с феновете наЛевски

Бизнесменът, чийто холдинг от една година ръководи "сините", се видя с привържениците в 12.00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

На срещата освен Божков присъствал и изпълнителният директор на клуба Павел Колев, както и финансовият директор на "Нове Холдинг

Както се очакваше, той ще иска подкрепа от феновете, след като преди два дни стана ясно, че бизнесът му е сериозно застрашен. Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутати в Парламента, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор".

Това на практика означава, че лицензите на Национална лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като такъв за лотарийни билети ще има единствено Българският спортен тотализатор.

 Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спортаКрасен Кралев подкрепиха исканията на Симеонов. Националната лотария е генерален спонсор на Левски от една година.

"Държавата ми взима бизнеса и иска да ме фалира. Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски", коментирал Божков. "Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец", отговорил той.

"Разберете, че положението е много тежко. Главболгарстрой и Виваком всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай