В Испания се разбраха, ще доиграят Ла Лига

Преговорите са продължили 8 часа

В Испания се разбраха, ще доиграят Ла Лига | StandartNews.com

Ръководството на най-горната дивизия на Испанското първенство по футбол (Ла Лига), Кралската испанска федерация по футбол (RFEF) и Върховният съвет по спорта (CSD) са се съгласили да бъдат изиграни останалите мачове от националното първенство по футбол. Това се съобщава от испанското издание "Марка".

В момента испанското първенство е спряно за неопределено време поради пандемията на коронавирус. Според източника, на 18 април страните отговорни за продължаване на шампионата са имали 8-часови преговори и в техния край на постигнали споразумението. Отбелязва се, че една от причините за това решение е икономическият аспект, тъй като поради кризата, причинена от пандемията, испанското правителство ще бъде принудено да подготви по-строги бюджети в спортната посока, а постъпленията от мачовете от испанското първенство представляват 1,37% от БВП на страната.

След 27 кръга в таблицата на първенството на Испания, Барселона води с 58 точки. Второто място е заето от Реал Мадрид (56 точки), третото - Севиля (47). В Испания има 195 944 случая на заразени с коронавирус, 20 453 починали и 77 357 оздравели. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай