В Англия ще играят на стадионите си

Физическата дистанция остава 2 метра

В Англия ще играят на стадионите си | StandartNews.com

Отборите от Висшата лига може да получат разрешение да играят на собствените си стадиони. Правителството е склонно да позволи това да се случи, въпреки че първоначалният план бе сезонът да се доиграе на неутрални терени.

Вчера са се провели положителни разговори между представители на Министерството на културата, медиите и спорта и хора от Висшата лига, ФА и Футболната лига, както и представители на полицията.

Органите на реда са споделили, че нямат проблеми мачовете да се провеждат на стадионите на клубовете, ако серия от критерии за безопасност бъдат спазени. Една от основните причини първоначалното предложение за доиграване на сезона да включва срещи на неутрални терени бе опасността фенове да се събират около стадионите. Това притеснение остава, но част от клубовете са отбелязал, че тази опасност съществува и при неутралните места.

Идеята тимовете да играят на своите стадиони започва да става все по-реална. За да се случи това, клубовете ще трябва да гарантират, че физическата дистанция от два метра разстояние ще се спазва. Те ще трябва и да заплатят за допълнителните разходи за стюарди, които да осигуряват реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай