Ужасни пропуски лишиха ЦСКА от победа в Рим

Червените завършиха 0:0 срещу фаворита Рома

Ужасни пропуски лишиха ЦСКА от победа в Рим | StandartNews.com

Рома и ЦСКА завършиха наравно 0:0 в мач от втория кръг на груповата фаза в Лига Европа. Червените пропуснаха и огромен шанс за победа, но големи пропуски на Антов и Соу ги лишиха от това.

Италианците бяха общо взето с втория си отбор, което по принцип даваше шансове за армейците.

Срещата започна с натиск на домакините. Първата по-сериозна опасност дойде след шут на Вилар в третата минута, който Бусато изби в корнер. След неговото изпълнение топката се задържа пред наказателното поле на червените.

Последва центриране отляво и Смолинг прати топката в мрежата на българския тим, но попадението бе отменено поради засада.

В 7-ата минута ЦСКА отправи два изстрела чрез Али Соу, вторият от които доста опасен покрай лявата греда.

В 21-ата минута Мазику се пребори великолепно с играч на вълците, нахлу в наказателното поле и можеше да подаде към непокрития Соу, но предпочете да стреля, а след рикошет топката излезе в корнер.

В 33-ата минута Рома изпусна най-чистото положение од този момент. Мхитарян изскочи сам срещу Бусато след двойно подаване и прехвърли бразилския страж, но за късмет на нашия тим топката се удари в гредата.

Ужасен пропуск на ЦСКА! В 49-та минута удар с глава на Санкаре бе отразен от вратаря, а после Антов от два метра срещу вратата на Рома стреля в небесата...

Втори голям пропуск! В 71-та минута Али Соу излезе сам срещу вратаря, но стреля в него. В такива моменти се усеща недостигът на класа, при тези чудесни ситуации.

В крайна сметка голове не паднаха и ЦСКА си тръгва от Рим с една точка. Рома има 4 точси след вторите срещи;

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай