Украинец иска да изпревари Кобрата за мач за титлата

Екипът на Усик действал за мач с победителя от срещата Руис - Джошуа

Украинец иска да изпревари Кобрата за мач за титлата | StandartNews.com

Без да има дори един мач в тежка категория на професионалния бокс, украинецът Олександър Усик не само иска да се бие вече за световна титла, но с цялото си нахалство иска да предреди всички задължителни претенденти в различните федерации, разкрива Gong.bg.

Според Еди Хърн, мениджър на бившия световен шампион Антъни Джошуа, Усик и екипът му започнали да лобират здраво именно той да е следващият съперник на победителя в реванша между британеца и Анди Руис. 

AJ и мексиканецът ще се срещнат на 7 декември в Саудитска Арабия в реванш на двубоя от 1 юни и този, чиято ръка бъде вдигната победоносно от рефера, отново ще титлите срещу името си. И по график ще трябва да се изправи срещу задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев до 31 май 2020 г. в защита на едната от тях. 

Само че Усик се надява да се бие с победителя като претендент на WBO. И това има огромна вероятност да е първият му двубой в тежка категория, след като дебютът му в нея срещу Карлос Такам пропадна заради контузия в бицепса. 

"Победителят от мача между Джошуа и Руис ще трябва да избира кой да е следващият му съперник. И тук ще имаме проблем, защото и Пулев, и Усик ще кажат - задължен си да се биеш първо с мен. Доколкото знам, Усик наистина иска да се бие за титлата. Мачът му с Такам пропадна, но той е готов, доколкото разбирам", заяви Еди Хърн. 

Но колкото и лобито на украинеца да е силно и да бъде бутан с всички сили да дебютира в мач за световна титла в тежка категория, от IBF са категорични, че техният претендент, а именно Кобрата, трябва да е следващият опонент на победителя от Джошуа-Руис. И си има срокове за това. 

"Нашият човек е първи на опашката за защита на титлата от страна на Джошуа или Руис. Разбрали сме се с организаторите на двубоя между двамата, че нашият претендент ще се бие за световната титла в определените срокове", сподели говорител на IBF пред Sky Sports. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай