УЕФА обявява санкцията на България след 10 дни

Президентът на ФИФА също иска тежки наказания за расизъм

УЕФА обявява санкцията на България след 10 дни | StandartNews.com

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледа инцидентите на мача България – Англия на заседание на 28 октомври. Срещу страната ни са повдигнати 4 обвинения за расистко поведение, нацистки поздрави и други нарушения на реда. Президентът на УЕФА Александер Чеферин предупреди, че комисията е твърдо решена да отстрани расизма във футбола и допълни, че наказанията, които ще продължат да се налагат в битката с него, ще са от най-тежките.

Междувременно при посещението си в Дака (Бангладеш) президентът на ФИФА Джани Инфантино призова расистите да бъдат „изритани" от стадионите и да не бъдат никога повече допускани на футболни срещи. Той направи това изказване във връзка с расисткия скандал, разразил се на срещата България - Англия в София, когато група фенове скандираха расистки възгласи и показваха нацистки поздрави по трибуните.

„Ако има привърженици, които обиждат футболистите, трябва да спрем мача. Не можем да оставим расистите да победят. Футболът трябва да продължи и ние трябва да накажем провинилите се. Те трябва да бъдат отведени, недопускани на стадион никога повече и да им бъдат повдигнати обвинения. Това е престъпление, проявяването на расизъм трябва да бъде третирано като престъпление във всяка една държава", заяви Инфантино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай