УЕФА обявява днес наказанието на България за расизъм

Обвиненията срещу страната ни са четири

УЕФА обявява днес наказанието на България за расизъм | StandartNews.com

Дисциплинарната комисия на УЕФА се събира днес, за да реши какво да бъде наказанието на БФС за заради расисткия скандал по време на мача България - Англия на 14 октомври на Националния стадион „Васил Левски” от квалификациите за Евро 2020. Санкцията се очаква да бъде сериозна, заради тежкото провинение. Тя може да бъде от огромна глоба за БФС до затваряне на стадиона или дори изваждане от квалификациите за Евро 2020 и/или Мондиал 2022.

От УЕФА обявиха, че срещу България са повдигнати четири обвинения. Те са за расистко поведение, хвърляне на предмети, нарушаване на реда по време на изпълнението на националните химни и за показване на повторения на таблото на стадиона.

Двубоят в София завърши 6:0 за англичаните и беше спиран на два пъти, заради скандирания и обидни възгласи от трибуните. Като резултат на това президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка ден по-късно, след като премиерът на България Бойко Борисов го призова да напусне, заради скандалите. Няколко дни по-късно се оттегли цялото ръководство и начело на футболната ни централа временно застана Михаил Касабов.Селекционерът Красимир Балъков също подаде оставка. На негово място бе избран Георги Дерменджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай