УЕФА иска футболистите да се пазят

От играчите зависи дали сезон 2019/20 ще завърши, коментира Тим Майер от медицинската комисия на евроцентралата

УЕФА иска футболистите да се пазят | StandartNews.com

Шефът на медицинската комисия на УЕФА и председател на щаба за борба с коронавируса в Бундеслигата на Германия - Тим Майер обяви, кое ще е решаващо за завършването на сезон 2019/20. Според него основното ще е спазването на строга дисциплина от страна на всеки един футболист. Точно първенството на Германия ще бъде първото голямо в Европа, което ще поднови мачовете си ощ 16 май, а надеждите на всички в УЕФА са, че това ще доведе до завършването на сезон 2019/20 през август с финалите на Лига Европа и Шампионската лига.

"Футболът трябва да върне на обществото това, което то жертва заради него. Това означава, че всички играчи ще трябва да дадат максимално много от себе си и да положат изключителни усилия при спазването на дисциплината", каза Майер пред "Ройтерс". 

"Футболистите трябва да бъдат отговорни и да се пазят от вируса. Те са публични фигури и трябва да покажат правилно поведение както на терена, така и в момента, в който го напуснат и отново станат обикновени граждани като всички нас", допълни специалистът.

"Наясно съм, че няма такава работа, която да може да осигури стопроцентова сигурност, особено в настоящата ситуация. Но специално в Германия сме се постарали да се доближим максимално. Вярно е, че съществува риск. Няма как да го елиминираме напълно. Но направихме достатъчно, така че при изпълнение на посочените препоръки, заразяването на футболистите да бъде практически невъзможно", допълни още Майер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай