Удължиха паузата в НХЛ до 30 април

Обсъжда се вариант за завършване на сезона в празни зали

Удължиха паузата в НХЛ до 30 април | StandartNews.com

Ръководството на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада препоръча да не се отменя режимът на самоизолация до 30 април. Това съобщиха от пресслужбата на лигата. Редовният сезон на НХЛ бе прекратен на 12 март за неопределен период поради ситуацията с коронавирус. Първоначално периодът на самоизолация на играчите е въведен до 27 март, след това той е удължен до 4 април, а впоследствие до 15 април.

"След консултации с експерти в областта на медицината, както и с представители на съюза на играчите (НХЛПА), НХЛ реши да удължи периода на самоизолация за играчи, треньори и персонал на лигата до 30 април включително", се казва в изявлението.

Епидемия, причинена от новата коронавирусна болест, беше регистрирана в края на 2019 г. в Централен Китай и се разпространи в повечето страни. На 11 март Световната здравна организация го призна за пандемия. Към днешна дата повече от 1,9 милиона души са заразени с новия коронавирус, около 120 хиляди са починали. Обсъждат се варианти за доиграване на първенството в НХЛ пред празни зали. Възможно е настоящият сезон да приключи късно през лятото, докато следващата кампания да започне едва в края на ноември 2020 година. Средната посещаемост на двубоите от НХЛ е 20 хиляди зрители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай