УАДА не пусна Стойка Петрова на световното

Боксьорката ще може да се състезава от февруари 2020

УАДА не пусна Стойка Петрова на световното | StandartNews.com

Световната антидопингова агенция (УАДА) не допусна нашата боксьорка Стойка Петрова /54 кг/ до участие на световното първенство за жени в руския град Улан-Уде, съобщи БНР. 

Петрова бе прекратила кариерата си, но реши да се завърне на ринга, но за да може да участва, трябваше да получи разрешение от УАДА, тъй като бе необходимо да е изминал 6-месецен период от отказването.

По тази причина Стойка замина за далечния руски град, с надеждата там да дочака зелена светлина за участие, но такава не бе получена от УАДА. При това положение тя ще може да се състезава от февруари идната година.

Така нашите представителки на шампионата останаха четири.

Стана ясно, че в първия ден от световното първенство утре, четвъртък, на ринга ще се качи в категория до 51 кг Габриела Димитрова, а нейна съперничка ще бъде англичанката Тори-Елис Уилeтс.

Станимира Петрова /57 кг/ ще играе в събота срещу Нейти Петесио (Филипини) или Джуделен Ромеу (Бразилия), които ще се срещнат помежду си преди това.

Севда Асенова /48 кг/ ще се изправи в понеделник срещу представителката на Алжир Фатиха Мансури, а същия ден ще стартира и Мелис Юнузова /64 кг/ срещу узбекистанката Мафтунахон Мелиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай