ЦСКА удари Левски, сините отърваха разгром/СНИМКИ/

Тотално превъзходство и много пропуски за тима на Любо Пенев

ЦСКА удари Левски, сините отърваха разгром/СНИМКИ/ | StandartNews.com

ЦСКА спечели поредна победа във вечното дерби. "Червените", абсолютни фаворити преди мача, победиха с 2:0, но могат да съжаляват за големите пропуски, които направиха и пропуснаха да разгромят съперника си, най-вече през първото полувреме..

С оглед на състоянието, в което се намира, Левски нямаше как да има много положителни очаквания преди този мач. Логично пък интересът към мача бе огромен, след като за първи път от месеци насам бе позволено да има определен процент публика на стадиона.

Пуснатите в продажба билети при ограничен капацитет бяха разпродадени за по-малко от час, а много желаещи не успяха да се сдобият с пропуски.

Още в третата минута Мартин Петков удари горната греда от фаул. Но това се оказа измамна надежда за "сините", че ще дадат отпор в дербито.

Символичните гости отвърнаха със силен удар на Кери, който мина покрай лявата греда на Микулич. Поредната грешка на синята защита за този сезон доведе до гол в тяхна врата. 

Това се случи в 14-ата минута, когато Варела центрира отлично, а най-ниският на терена от "червените" Кейта изпревари Рерас и с глава прати топката под гредата на Микулич.

Голмайсторът беше активен и в следващите минути, но при нов пробив отдясно, след който не успя да намери Кайседо пред вратата на "сините", се контузи.

В 33-ата минута само късметът спаси Левски. Йомов развинти най-слабия на терена до този момент Рерас и центрира опасно, Кайседо не успя да стигне до топката, а Найденов изпревари Варела малко преди испанецът да удвои на празна врата.

Тотално неадекватната защита на "сините" позволяваше всяка атака на противника да бъде голова.

Левски - ЦСКА-София

Все пак ЦСКА поведе с два гола в 37-ата минута, когато Кайседо стреля с левия крак от 19 метра, топката се отби в Атанасов и влезе в долния ляв ъгъл на Микулич.

Представянето на "сините" вбеси агитката на тима, като около 50 човека от Сектор "Б" нахлуха на пистата, но след бързата намеса на органите на реда не се стигна до ексцесии и няколко минути по-късно феновете се върнаха в сектора.

Цяло чудо беше, че Левски се прибра на почивката само с два гола пасив в резултата.

Левски - ЦСКА-София

Нов голям пропуск за “червените” имаше в 62-ата минута. Варела отново изведе Кайседо зад защитата, но останал сам срещу Микулич, вратарят му се хвърли в краката и изби топката.

Йомов пропусна в 75-ата минута да вкара трети гол за ЦСКА.

Голяма заслуга за отърваването на "сините" от разгрома имаха и добрите изяви на вратаря им Звонимир Микулич. Като цяло Левски организира повече играта си след почивката, а армейците понамалиха темпото.

В последните минути червените направиха още пропуски. Левски пък доигра мача с 9 души заради контузия и червен картон.

В крайна сметка след успеха, ЦСКА събира 50 точки и остава на две от втория Локомотив Пд. Левски остава на неприятното за тима девето място с 28 точки.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай