ЦСКА-София преодоля лесно Етър (ВИДЕО)

Столичани са на две точки от първото място

ЦСКА-София преодоля лесно Етър (ВИДЕО) | StandartNews.com

ЦСКА-София победи Етър (Велико Търново) като гост с 3:1 в мач от 25-ия кръг на Първа лига, който се игра пред над 8000 зрители на стадион "Ивайло". Жоржиньо даде преднина на столичани в 65-ата минута, а Али Соу реализира още две попадения в 69-ата и 81-ата минута. Точен за "болярите" бе Даниел Младенов в 75-ата минута. Играчите на Любо Пенев можеха да спечелят и далеч по-изразително, но на два пъти гредите се изпречиха на пътя им. 

В 3-ата минута феновете на двата отбора почетоха паметта на легендарния български защитник Трифон Иванов с мощни скандирания на името му. Първият точен удар в очертанията на вратите дойде в 11-ата минута. Тиаго шутира от малък ъгъл, но Иванов без проблем улови.

След малко повече от половин час игра Етър стреля към противниковата врата. Крум Стоянов шутира с левия крак, но покрай гредата. В 37-ата минута Георги Сърмов отправи бомбен шут от 25 метра, който затрудни Черниаускас, но стражът на гостите плонжира добре и изби в корнер. Така без особено много положения пред двете врати, първата част приключи при резултат 0:0.

Второто полувреме предложи доста повече. Гостите заиграха далеч по-добре. В 51-ата минута ЦСКА-София получи право да изпълни фаул на 25 метра фронтално срещу вратата на Етър. Тиаго стреля опасно, а топката се отби в напречната греда и излезе в аут. В 65-ата минута ЦСКА-София откри резултата. Футболистите на домакините опитаха да изчистят една наглед лесна топка, но го направиха така, че я изпратиха в наказателното си поле. Там позволиха на Али Соу да я овладее и да подаде към Жоржиньо, който вкара без проблем сам срещу вратаря. Малко след това Иванов изби шут на Тиаго от малък ъгъл. В 68-ата минута гостите поведоха с 2:0. Али Соу излезе сам срещу вратаря и след мощен шут под гредата покачи на 2:0. В 73-ата минута Али Соу изпусна сам срещу Иванов, стреляйки в ръцете на вратаря.
В 75-ата минута Етър върна интригата. След центриране Батрович намери с глава Даниел Младенов, който от пет метра реализира за 1:2.

Точка на спора сложи отново Али Соу в 81-ата минута. Тиаго отправи топовен удар, който Иванов отби в напречната греда и се върна пред вратата, а Али Соу с добавка вкара за 3:1 за ЦСКА-София.

Така футболистите на Любо Пенев взеха нужните три точки и се доближиха на само две от лидера Лудогорец, който утре гостува на Левски. С поражението пък Етър загуби шанс да влезе в първата шестица.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай