ЦСКА-София обърна Локо (Пд) с 2:1

Али Соу донесе победата на "червените" в 94-ата минута

ЦСКА-София обърна Локо (Пд) с 2:1 | StandartNews.com

ЦСКА-София обърна Локо (Пд) с 2:1 в Пловдив и излезе еднолично на второто място в efbet Лига. В последния мач от 30-ия кръг домакините поведоха с гол на Лукас Салинас (61), Тиаго Родригес изравни от дузпа в 81-ата. Али Соу се реваншира за изпуснатата дузпа на финала с Локо (Пд) на 1 юли и вкара за крайното 2:1 в четвъртата минута от продължението на мача. 

Във втората минута Али Соу се възползва от грешка в защитата на Локомотив, като стреля опасно, но Мартин Луков спаси. В 12-ата минута Лукас Салинас стреля опасно към вратата на Бусато, но топката мина встрани от лявата греда на бразилеца. В 19-ата минута ЦСКА бе близо до първи гол. Тиаго стреля опасно от разстояние, като Мартин Луков се опита да избие, но топката се удари в гредата. В крайна сметка стржът на домакините успя да улови топката. В 24-ата минута гостите отново бяха близо до попадение, но Евандро не успя да се възползва от отлично подаване на Енрике Рафаел. В 27-ата минута Локомотив създаде първата си по-сериозна ситуация пред вратата на ЦСКА. Лукас Салинас бе изведен отлично срещу Густаво Бусато, но ударът му бе избит от бразилския страж. В самия край на първата част „червените“ изпуснаха чудесен шанс да поведат. Брадли Мазику намери Кристиян Малинов, който бе оставен непокрит. Полузащитникът опита опасен удар, но прати топката над вратата на домакините.

Няколко минути след подновяването на играта Тиаго Родригес бе намерен с дълго подаване в наказателното поле на „смърфовете“. Атакуващият футболист овладя и опита с мощен удар от малък ъгъл да отбележи, но топката премина покрай вратата, пазена от Мартин Луков.

ЦСКА продължаваше да е по-активният отбор на терена. В 55-ата минута Локомотив сбърка при изнасянето на топката. Тиаго Родригес овладя на границата на наказателното поле и стреля по земя, но прати топката встрани от вратата.

Малко повече от час игра след първия съдийски сигнал бе изминал, когато „смърфовете“ се възползваха от грешка в изнасянето на топката и успяха да излязат напред в резултата. Петър Занев върна топката към вратаря Бусато, но пасът беше пресечен от Лукас Салинас, който се възползва и с прецизен удар вкара топката във мрежата.

Секунди по-късно домакините можеха да удвоят преднината си. Малонга получи на границата на наказателното поле и шутира мощно. Получи се рикошет в ръката на Петър Занев, а топката профуча встрани от вратата. Локомотив поиска дузпа, но главният съдия Ивайло Стоянов не уважи претенциите на пловдивчани, тъй като капитанът на ЦСКА бе прибрал ръката си зад гърба. Десет минути преди изтичането на редовното време резултатът беше изравнен. Кристиян Малинов овладя в наказателното поле на домакините, а Петър Витанов го повали на земята. Ивайло Стоянов посочи бялата точка. Зад топката застана Тиаго, който не остави шансове на Луков и вкара за 1:1. В 87-ата минута опасна атака на Локомотив бе спряна заради несъществуваща засада. Топката дори бе вкарана в мрежата на Бусато, но страничният съдия бе вдигнал високо своя флаг. В първата минута на добавеното време Тиаго Родригес стреля директно от пряк свободен удар. Мартин Луков видя топката в последния момент, но все пак със сетни усилия успя да се намеси и изчисти в ъглов удар. След центрирането от корнера футболист на ЦСКА можеше да донесе победата на „армейците“, но от близко разстояние нацели страничния стълб. Попадение обаче така или иначе нямаше да бъде зачетено, защото бе отсъдена засада. Секунди по-късно ново центриране от корнер застраши вратата на Луков. Евандро бе на добра позиция за удар, но с глава прати топката над вратата. В заключителните секунди от срещата ЦСКА обаче стигна до крайния успех. Ахмед Ахмедов изведе сам срещу Луков Али Соу, който се превърна в герой, вкарвайки топката в мрежата. Така „армейците“ достигнаха до пълния обрат в резултата и се поздравиха с трите точки. В последния кръг ЦСКА приема Берое на 12 юли, а Локо (Пд) гостува на "Левски". Славия е домакин на Лудогорец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай