ЦСКА - София иска звезда на Берое

Макута може да премине на "Българска армия"

ЦСКА - София иска звезда на Берое | StandartNews.com

ЦСКА ще направи опит да привлече офанзивния полузащитника на Берое Гаюс Макута през зимния трансферен прозорец, пише "Тема Спорт".

Националът на Конго играе под Аязмото сьс статут на преотстъпен от португалския Спортинг Брага, като наемът му изтича след края на сезона.

През миналия месец Макута вкара гол на ЦСКА и бе най-добрият на терена при равенството 1:1, което заралии направиха на "Армията". Именно тогава от ръководството на червените са му хвърлили око.

За да се осъществи преминаването на офанзивния халф/нападател през зимната пауза в шампионата, съгласието си трябва да дадат и от Берое. Няма как Брага еднолично да го преотстъпва отново или да го продаде през зимата без "да" от Стара Загора.

За момента от ЦСКА не са влезли в контакт с колегите си от Берое, признаха от зелено-белия клуб.

Гаюс Макута пристигна при заралии през януари от дубъла на Спортинг Брага с наем до лятото, но с два гола в 11 мача и най-вече с постоянството си убеди Димитър Димитров-Херо да го задържи и през този сезон.

През есента офанзивният халф, който често е използван и на крилото, прави истински фурор, отбелязвайки 5 попадения в 11 срещи за първенство.

23-годишният конгоанец с френски паспорт изкопчи точката за тима си при 3:3 с Ботев Пд в Коматево, разписа се на два пъти срещу Ботев Враца, вкара на "Армията" при 1:1 и донесе късната победа с 3:2 над Етър.

Отделно реализира на два пъти при драматичния успех над Пирин Бл за купата. Отличава се със солидна линейна скорост, завиден дрибъл и отработен удар с крак и глава.

Неслучайно преди две седмици спортният директор на Берое Валентин Грудев призна за сериозен интерес към Макута, но и загатна, че клубът възнамерява да го откупи от Брага и да го привлече за постоянно.

При достатъчна настойчивост от ЦСКА и успешни разговори със заралии и Брага обаче не е изключено пътят на конгоанеца да поеме към София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай