ЦСКА най-после вкара гол и победи Ботев Пд

Червените спечелиха с минималното 1:0

ЦСКА най-после вкара гол и победи Ботев Пд | StandartNews.com

След мъки в поредица мачове, ЦСКА успя най-накрая да вкара гол и победи Ботев Пд с 1:0 в мач от кръга в Първа лига.

Червените обаче и цели 10 мача нямат допуснат гол в първенството! 

Гостите можеха да открият резултата след 63 секунди игра. Тогава Тонев овладя лошо върната топка от Гълъбов, напредна сам срещу вратаря и шутира от границата на наказателното поле, но в аут.

В 27-ата минута Соу бе изведен зад гърба на гостуващата отбрана, но таранът не успя да преодолее Георгиев.

Ботев отговори с изключително опасна атака отляво, която не бе материализирана благодарение на добрата игра на Мазику в защита.

Така се стигна до 34-ата минута, в която ЦСКА откри резултата при първото си голово положение. Али Соу добре отклони топката към Белтраме, който преодоля Ничев и майсторски пусна топката покрай Георгиев за 1:0. 

В 54-ата минута Неделев стреля от фаул, а Бусато боксира в корнер. Осем минути по-късно Пиргов изпусна Джеси по дясното крило, фланговият футболист намери Соу, който стреля с пета, но в аут.

В 70-ата минута ЦСКА-София трябваше да поведе с 2:0, но невероятен пропуск направи Белтраме. Дори това може да се нарече и пропуск на сезона до момента.

"Червените" имаха надмощие, но затормозеността пред гола остава налице.

След успеха ЦСКА излиза на трета позиция, на две точки от Левски е една пред Локомотив Пловдив. Ботев остава на осмо място с 29 точки.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай