ЦСКА на финал за Купата на България

Армейците надиграха категорично Ботев Пд

ЦСКА на финал за Купата на България | StandartNews.com

ЦСКА изигра най-добрия си мач от доста време насам и победи с 2:0 Ботев Пд в полуфинал реванш за Купата на България.

Така армейците се изправят на финала срещу Локомотив Пд на 1 юли.

Червените откриха резултата в 19-ата минута след добра атака на скорост отдясно. Кери изведе Турицов, който центрира остро към Соу. Таранът не улучи топката, но тя се отклони в крака на закъснелия да го покрие Иван Бандаловски и влетя в мрежата на Георгиев - 1:0 за ЦСКА.

Малко преди края на първата част, в 42-ата минута, ЦСКАпропусна отлична възможност за второ попадение. Мазику осъществи отличен пробив по лявото крило след взаимодействие с Евандро, нахлу в наказателното поле и центрира остро, а Георгиев плонжира и изби.

Топката обаче попадна на крака на Тиаго, който шутира от 6-7 метра фронтално срещу вратата, но в краката на хвърлилия се на шпагат Бандаловски.

В 45-ата минута Кери отправи топовен удар от границата на наказателното поле, който попадна в ръцете на Георгиев.

Втората част започна с голям пропуск на Ботев. Вутов изведе Филипов по десния фланг, защитникът върна отлично към непокрития Тонев, който не уцели вратата от 7-8 метра.

В 51-ата минута Тиаго фаулира Неделев пред наказателното поле, потърпевшият изпълни брилянтен пряк свободен удар, който попадна в напречната греда.

Червените отговориха подобаващо в 54-ата минута, в която вкараха втори гол. Соу комбинира с Тиаго, озова се сам срещу Георгиев и хладнокръвно реализира за 2:0.

Този резултат се запази до края на реванша. Така ЦСКА отмъсти на Ботев точно 14 месеца по-късно. Миналата пролет "червените" отпаднаха с драматичното 3:3 от пловдивчани отново на полуфинал в турнира за Купата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай