Търсят кой сложи допинга на плувците

Започва разследване на витамините които са взимали националите

Търсят кой сложи допинга на плувците | StandartNews.com

Продължава разследването на допинг скандала в българското плуване - трите положителни проби на състезатели за анаболен стероид.Днес имаше изслушване на уличените Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов пред ръководството на Федерацията по плувни спортове.

Тепърва предстои да бъдат изследвани витамините, които състезателите са получавали по време на лагер с националния отбор. Ще има изслушване и пред антидопинговия център. Очаква се резултатът от пробата и на националната състезателка при жените Габриела Георгиева.

„Ще бъде изследван всеки един витамин, който са ни давали по лагерите и дали има замърсени продукти, но за момента не се знае”, каза Благой Панайотов.

„Никой от нас не е ползвал инжекции или забранени хапчета. Слушахме всякакви теории как може да е попаднал в пробите”, добави Баблаков.

„Може да е външен човек, който да е поставил препарата в чашката”, смята Николов. „Проведохме едни много приятелски и сърдечни разговори с нашите плувци. Не успя да се разбере откъде е този замърсител, който е изключително стар. Пред нас обявиха, че нямат съмнения в треньора и доктора и на отбора”, коментира председателят на БФ по плувни спортове Георги Аврамчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай