Треньор дава съвети на Кобрата от болница

Ули Вебер все още се възстановява от фрактурата на бедрото

Треньор дава съвети на Кобрата от болница | StandartNews.com

Известният боксов треньор Ули Вебер води тактическата подготовка на Кубрат Пулев от болничната си стая, съобщава пише sport1.de. 77-годишният германски специалист се възстановява от фрактура на бедрото в рехабилитационна клиника в Хопенгартен, откъдето готви претендента Пулев за мача за световната титла в тежка категория срещу шампиона Антъни Джошуа. 

"Шефът на клиниката е голям фен на спорта и ми предостави възможността да се погрижа за теоретичната подготовка за мача от болничната ми стая", коментира Вегнер. Двубоят е договорен да се състои за 20 юни в Лондон, въпреки че има сериозна вероятност да бъде отложени заради пандемията от коронавирус. Ако все пак Джошуа и Пулев излязат на ринга на стадиона на Тотнъм по план, Вегнер обещава много интересен сблъсък. 

"Отговорността ми за този мач е голяма. Тук става въпрос за милиони зрители и милиони евро. Но аз нямаше да приема работата, ако не бях напълно убеден, че Кубрат Пулев притежава необходимите качества, за да напусне ринга като победител", заяви Вегнер.

38-годишният българин, който е задължителен претендент на IBF, за втори път ще получи шанс да се боксира за световната титла след октомври 2014година, когато допусна единственото си поражение в 29 мача като професионалист от украинската легенда Владимир Кличко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай