Понеделник,

Тренират с маски във Висшата лига

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Футболистите от Висшата лига на Англия ще трябва да бъдат с маски като част от новите правила за безопасно завръщене към пълноценни тренировки, съобщава БГНЕС. Днес клубовете от Премиършип ще обсъдят „Проект Рестарт“ и начините, по които сезонът в Англия евентуално ще бъде подновен. Предложенията бяха изпратени от футболния директор на Висшата лига Ричард Гарлик, но завръщане към тренировки ще се случи само при одобрение от правителството.
Плановете включват тестването на всички играчи и съдии 48 часа преди завръщане към тренировки, като те ще бъдат тествани и за евентуални респираторни проблеми, свързани с коронавирус.

Сред останалите предложения са:
Всички футболни топки, греди, ъглови флагчета и друго оборудване ще бъдат дезинфектирани преди и след употреба от персонала, носещ лично предпазно оборудване.

Играчите да носят маски през цялото време

Колите да бъдат паркирани през три места пространство

Без масажи, освен ако не са одобрени от клубния лекар

Течностите да бъдат оставени на точно определени места

Посещаване на тренировъчния блок само за тоалетна

Първоначално по петима играчи на тренировъчна група

15 минути време за загрявка

75 минути тренировка на малки групи

15 минути възстановяване

Забранено е плюенето по терена от играчи и персонал
На клубовете ще бъдат представени и предложения за тестване на играчи и съдии поне по два пъти на седмица, отново с одобрението на правителството. Предложенията бяха изпратени от медицинския съветник на Премиършип д-р Марк Жилет след близка консултация с други европейски първенства, включително Ла Лига в Испания и Бундеслигата в Германия.
Но тестването ще се извършва само и единствено, ако не компрометира тестването на здравни лица по време на пандемията от COVID-19. Тестовете ще бъдат платени от Висшата лига и частно осигурени, така че да не бъдат взимани от ресурсите за нуждите на публичните здравни власти.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички