Тотнъм & Ливърпул в Шампионска лига довечера

Дуелът между Почетино и Клоп ще е легендарен

Тотнъм & Ливърпул в Шампионска лига довечера | StandartNews.com

Денят на голямата битка настъпи. След толкова много емоции, поражения, победи, сълзи и усмивки дойде ред за финала в Шампионската лига. Мадрид! Това е градът. „Уанда Метрополитано”. Това е стадионът. Ливърпул и Тотнъм. Това са оцелелите. Всичко ще започне тази вечер в 22,00 часа.

Ливърпул загуби финала точно преди година, а мотивацията им е още по-голяма сега, след като не успяха да се преборят с „гражданите” за първата позиция в Премиърлийг. От друга страна, Тотнъм, който колкото и да се старае, все още се бори да получи самоличност за голямата четворка в конкуренцията още на Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Юрген Клоп и Маурисио Почетино са не само сред най-ярките мениджъри на Острова, но и в целия свят. Докато Клоп все още не може да се зарадва на трофеи с „мърсисайдци”, той спечели две титли в Бундеслигата с Борусия Дортмунд (2010/11 и 2011/12) и една купа на Германия през 2011/12. Въпреки всички суперлативи, въпреки доброто впечатление до този момент, Маурисио Почетино не може да се похвали с подобни постижения.

Финалът на Шампионската лига тази година ще бъде третият път, в който Тотнъм и Ливърпул се срещат в европейски турнир, като до този момент са си поделили по един успех, по един полуфинал през 1972/73 за Купата на УЕФА. Напред тогава продължават „червените” с по-добър общ резултат.

Ливърпул успя да спечели двете си предишни срещи с „шпорите” през настоящия сезон, с което вече има 82, в сравнение с лондончани, които имат 48 успеха срещу този съперник. Двата тима са завършвали при равен резултат 42 пъти.

За Ливърпул битката ще бъде шанс да спечели своя шести трофей на това ниво и опит да „изкупят вината си” след финала с Реал Мадрид от миналата година в Киев. Ливърпул не е ставал шампион на Европа от 2005 година насам, но тяхното 14-годишно чакане може да приключи още тази вечер.

Голямата въпросителна пред Маурисио Почетино за двубоя е дали Хари Кейн ще бъде готов за сблъсъка и дали ще може да стартира като титуляр, заради контузията, от която се възстановява. Хари Уинкс също е под въпрос.

Ливърпул ще има на разположение Роберто Фирмино, който пропусна последните три срещи заради травма в слабините. Юрген Клоп обаче ще реди състава без Наби Кейта, заради мускулен проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай