Вторник,

Тони Надал даде съвети на български таланти в тениса

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Чичито на Рафа Надал и негов бивш треньор Тони Надал проведе среща днес с перспективни таланти от българския тенис. Човекът извел Рафа до 16 титли от Големия шлем даде съвети на българчетата за развитието и изнесе кратка мотивационна лекция пред тях в зала „Арена Армеец“, където от 3 до 10 февруари ще се проведе турнирът Sofia Open. Тони Надал се видя с Пьотр Нестеров, Александър Василев, Денислава Глушкова, Дария Радулова и Катерина Димитрова. Разпита всеки за класирането му в съответната възрастова група в световната ранглиста, за турнирите, на които играе, резултатите, най-добрият удар и поставените цели. От своя страна талантите имаха възможност да задават въпроси, които ги вълнуват и биха помогнали за израстването им в тениса. Чичото на Рафаел Надал, който завежда Рафа на корта на 3-годишна възраст, разказа и пред българските таланти трите съвета, които е давал на племенника си: „Първо – удряйте топката силно. Второ – опитвайте се да пласирате топката там, където не е съперникът ви. И трето – вкарайте топката в корта. Рафаел беше същото дете като вас. И той трябваше да върви по труден път. Искахме да стигне до най-големите, но това беше далечна цел, защото той беше просто едно малко момче. Но най-важното е да имаш капацитет да се развиваш и да искаш да се развиваш всеки ден.“

„Сега стоим с вас и си говорим пред визията на турнира Sofia Open. Виждате имената на Вавринка, Вердаско, Роберто Баутиста Агут, Монфис, Хачанов, Циципас, Медведев и сигурно си мислите колко далече сте от тяхното ниво. Нищо подобно. Всеки от тях е бил на вашето място, бил е дете с мечти и амбиции. Вярвайте, след време и вие може да печелите титли от най-големите турнири. Само си доказвайте всеки ден колко точно го желаете. И не забравяйте – работа и постоянство“, каза още Тони Надал.

След това той даде автографи на талантите върху специални картички за Sofia Open 2019. „Сега ви се разписвам аз, но само ако ми обещаете нещо. Когато започнете да печелите турнири и се видим, да ми дадете автограф от вас“, добави с усмивка чичото на Рафа Надал.

фото БГНЕС

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички