Тити: До 17-и юли трябва да спасим "Левски"

Нужни са 5 милиона лева, за да затворим финансовата страница на миналото, разкри Папазов

Тити: До 17-и юли трябва да спасим "Левски" | StandartNews.com

В обширно интервю пред NOVA притежателят на 35% от акциите на "Левски" Тити Папазов разкри подробности около раздялата на клуба с халфовете Фелипе Нашименто и Хали Тиам. Той заяви, че заедно с Наско Сираков имат ясна концепция за бъдещето. Според Папазов най-добрият голмайстор в историята на "Левски" ще заеме място до легендарния Гунди завинаги в спомените на „сините“ привърженици“. Баскетболният треньор сравни завръщането на Наско Сираков на „Герена“ със слизането на Бог на земята. 

„Изчистени бяха 143 хиляди лева към НАП, изчистили сме заплатите за януари, някой от футболистите и получиха възнаграждения за февруари. Благодаря на всички хора в "Левски", приели каузата, които не се сърдят и не си искат парите. "Левски" е магия. Вчера си тръгна Нашименто. Виждаме се в магазина, той си купува фланелка с неговото име. Той тръгна да я плаща, тези 50 лева нямат стойност, аз му я платих, целунах го, обещах му успех и му се извиних, защото Левски не е бил коректен. Тиам беше гол в съблекалнята с капитанската лента. Казах му да не я маха. Тя може утре да не е там като лента, но тя ще бъде в живота му. Когато "Левски" е добре, държавата е добре, защото 60% от населението е щастливо“.

„На кой фен да дам моя дял от акциите? Като дам на фен А, останалите ще са недоволни. Аз съм заявил точно и ясно. Тези акции са изключително уважение към Сираков. На когото и да ги дам, трябва да е отговорен. Където и да бъде Наско Сираков, това е Наско Сираков. Той остава след Гунди незабравим. Не знаех какво се случва, има неща в живота, които нямат цена, остават за цял живот. Затова тези акции и тези 35% са на хората. Те не носят дивидент, за да представляват интерес. Когато аз заявих, че ще взема акциите, знаех, че нямам експертиза. Отидох и говорих с Наско Сираков, за да имам хоризонт, да спечелим време. В Дубай няма хоризонт. Ако Васил Божков беше дал акциите на мен, Наско Сираков щеше да бъде експертизата. Веднъж не зададе въпрос. Господ слезе на земята! Аз мога да гарантирам едно, че Наско Сираков, аз, всички, които обичат "Левски", имаме генерална концепция за бъдещето. Държим обаче някой да ни помогне за тези 5 милиона. Тези, които сега ни помогнат, ще получат най-много дивидент от бъдещето на "Левски". Не трябва да бъде една компания. В момент на психологическа криза, нормално е да не си готов“.

„Към 30 юни, ако не изплатим петте милиона, опцията фалит не е изключена. Аз съм роден на 17 юли, когато е събранието на акционерите – дотогава е срокът за тези пет милиона. Аз мога да дам дума, че феновете ще спрат да бъдат доени. Имаме виждане за бъдещето, което минава през криза, през по-друг бюджет и фундаментални стратегии. Обръщам се към всички, които обичат "Левски" – до 17 юли големите компания да помогнат на "Левски", за да затворим финансовата страница на миналото. На "Левски" никога не може да се затвори миналото. Дайте ни възможност с прозрачна концепция, заедно с всички фенове да управляваме. Когато некадърността е управлявала, най-достойното е да се извиниш и да си тръгнеш, а не да имаш претенции за бъдещи пари. Не всичко е пари, помощ е ценна тогава, когато на някого е необходима, когато спасява някого. Тогава тази помощ се оценява. Трябва да изстрадаме спасението на "Левски", клубът да възкръсне както Наско се появи като птицата феникс в най-точния момент. Не може да има ревност, че ще бъде спасен "Левски". В какъв свят, в каква държава, в какъв негативизъм и злоба живеем? Най-лесно се управлява с искреност“, през сълзи заяви Тити Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай