Тайсън се завърна ефектно на ринга

Двубоят му с Рой Джоунс - младши завърши без победител, но му донесе 10 млн. долара

Тайсън се завърна ефектно на ринга | StandartNews.com

Легендата на профибокса Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши завършиха наравно в 8-рундовата (по 2 минути на част) си демонстративна битка на бляскава галавечер в Лос Анджелис. Двамата легендарни боксьори върнаха времето назад и със сигурност предизвикаха носталгия у феновете, които са ги подкрепяли през златния им период на ринга.

Неофициално срещата завърши наравно, като съдиите не бяха професионалисти, а и не бяха обявени резултати от картите им - само равенството. 54-годишният Тайсън не се е бил официално от 2005 година, когато загуби от Кевин Макбрайд, а 51-годишният Джоунс за последно бе на ринга при победата над Джеф Лейси през 2009-а, макар да е участвал в много други демонстративни боксови двубоя.

Майк бе свеж до последния гонг и като цяло по-агресивният на ринга. От своя страна, Джоунс-младши показа няколко добри комбинации с ръцете, но така и не успя да порази сериозно противника си.

Тактиката на Рой бе да държи на дистанция Тайсън, а двамата често влизаха в клинчове. На моменти ни лишава от удоволствието да наблюдаваме удари помежду им, но със сигурност това бе с цел да се съхранят. Все пак Тайсън по-често търсеше атака в тялото на опонента си, като на няколко пъти успя да вкара добри крошета и ъперкъти.

Срещата бе оценена от бивши световни шампони, които присъдиха равенство след последния гонг. Двамата боксьори изглеждаха доволни от крайния резултат. Тайсън ще спечели $ 10 милиона за битката, а Джоунс - $ 3 милиона. И двамата спортисти ще получат процент от продажбата на пакетите платени за тв.излъчването на мача.

Резултатът от тази битка няма да бъде включен в официалната статистика на боксьорите. Тайсън имаше 56 битки, спечели 50 победи (44 с нокаут), претърпя шест поражения. Стана безспорен световен шампион в тежка категория, собственик на коланите на WBC, Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF).

Джоунс, който има руско гражданство, беше безспорен световен шампион в полутежка категория, както и световен шампион в четири теглови категории. Общо той има 66 победи (47 от KO) и девет поражения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай