Световните щанги остават без шеф

Изпълкомът на Световната федерация гласува за отстраняването на Тамаш Аян

Световните щанги остават без шеф | StandartNews.com

Световните щанги остават без президент. Мнозинството от членовете на изпълкома на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) гласува днес за пълното отстраняване на Тамаш Аян от длъжността президент на организацията, съобщи телевизионният канал ARD.

Гласуването бе инициирано от изпълняващия длъжността ръководител на организацията Урсула Папандреа. Окончателното решение трябва да бъде утвърдено по време на генералната асамблея на организацията.

В началото на януари ARD излъчи документален филм, в който президентът Аян бе обвинен в създаването на корупционна схема и укриване на спортисти, уличени в употребата на допинг. Във филма се твърдеше, че IWF на много международни състезания, в това число европейски и световни шампионати, е плащал на допинг офицери за мълчание в случай на откриването на манипулации с проби на спортисти. Заради скандала Аян първоначално бе отстранен от длъжността за 90 дни, а Папандреа стана изпълняващ длъжността президент на организацията. Сега вече решението е окончателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай