Светът: Бог победи Гуардиола (ОБЗОР)

Светът: Бог победи Гуардиола (ОБЗОР) | StandartNews.com

Цял свят свали шапка за пореден път на Лео Меси заради лекцията, която изнесе на "Байерн" при победата с 3:0. Медиите се втурнаха да го възхваляват, след като вкара две от попаденията и асистира за третото. "Той е извън класациите", гласи заглавието на аржентинския "Оле". "Меси спечели дуела с Гуардиола", отсече друго издание в родината му - "Кларин".

"Мега Меси не може да бъде спрян" , отчете немският "Билд". Още редица мексикански, бразилски, испански, английски, френски и други водещи спортни списания и вестници възхваляват носителя на 4 "Златни топки". Във Фейсбук Меси публикува снимка от съблекалнята на "Камп Ноу", на която каталунците са се прегърнали и се радват на успеха.

"Получи се добър резултат. Но все още нищо не е приключило. Има 90 минути в Мюнхен, в които всичко може да се случи", пише героят за "Барса" под фотото. Треньорът на Луис Енрике също похвали аржентинеца.

"Постигнахме хубав резултат и основата за това беше Меси. Животът с него, без съмнение, е по-лесен. Той е играч от друго измерение. Но все пак ние сме колектив", заяви испанският специалист. Той . не пропусна да каже и някоя друга хубава дума за колегата си Хосеп Гуардиола. "Очаква ни тежък мач, но ще отидем там, за да спечелим. Пеп без съмнение е голям тактик. В Мюнхен те ще бъдат по-силни, но ние излизаме всеки път само за победа", допълни още Енрике.

"Байерн" се тешат с банкет на "Ноу Камп"

Ръководството на "Байерн" спази традицията си и организира пир за играчите и треньорите след мача с "Барса"". Този път той трябваше да послужи за сплотяване на колектива след шамара. При пристигането си на събитието Пеп бе аплодиран от цялата зала въпреки загубата. Главният изпълнителен директор на немския тим Карл-Хайнц Румениге се зае да направи обстоен анализ на срещата. "Тъжен съм не заради резултата, а заради това как завършихме двубоя. 77 минути се сражавахме героично и след това всичко рухна. Първият гол ни смути. Загубихме контролиран от нас мач, но това не може да се промени. Ние сме горди с отбора ни", заяви шефът. Бившият футболист на "Байерн" Щефан Ефенберг бе възмутен от резултата. "И при 0:1 щеше да е дяволски трудно, но след 0:3 е просто невъзможно. Няма да има чудо "Байерн". Трябва да бъдем реалисти и да признаем класата на "Барса". Липсата на Робен и Рибери е като смъртна присъда", каза Тигъра. Томас Мюлер пък забърка скандал, след като камерите го хванаха как крещи на Гуардиола по адрес на Меси: "Може ли този боклук да се спре?".

Гаври с Алвеш заради костюм

Крилото на "Барселона" Даниел Алвеш пристигна на "Камп Ноу" преди мача срещу "Байерн" облечен с червено сако, бяла риза, папийонка и шорти. Испанската пицария "Телепица" веднага го захапа. Тя публикува негова снимка на страницата си в "Туитър" и обяви, че може да го вземе на работа, ако остане без отбор. Бразилецът изглеждал точно като момчетата, които разнасят доставките по домовете. "Кой е поръчал от "Телепица" на терена?", обявиха от ресторанта.

Готвачка скъса Неймар от прегръдки

Личната готвачка на Неймар - Марсела Лерми, го награби след мача. Тя дори се похвали с делото си в "Инстаграм". Красавицата обаче не спря до тук, с което предизвика доста пиперливи коментари в Испания. "Благодаря ти, Господи, за това, че изпълни нашите молитви. Поздравления, любов моя", пише тя. Това не е първата подобна снимка на двамата. Преди няколко месеца изскочи подобна такава, на която Неймар очевидно бе подарил цветя на хубавицата за рождения й ден с посланиe "Обичам те".

Реакции

Лео ни би сам

Хосеп Гуардиола, треньор на "Байерн"

Лео е причината за нашата загуба. Но нищо още не е свършило, има цял мач да се играе. Трябва да се възползваме максимално от нашата публика и да работим здраво върху колективната игра. Бях спокоен през цялото време, защото бях съсредоточен в играта.

Това не трябва да се случва

Филип Лам, капитан на "Байерн"

Владеехме мача, но след три грешки загубихме. Това е горчив провал и не трябва да позволяваме да се случва никога. Имаме да наваксваме пасив от 3 гола, което ще бъде много тежка задача особено срещу отбор като "Барса".

Ще повторим мача с "Порто"

Мануел Нойер, вратар на "Байерн"

Преди първото попадение играта ни се получаваше много добре. Този гол ни смути и последваха още грешки. Индивидуалната класа на Меси го отличава в тази игра. Този мач трябва да ни е за урок и да си вземем поука от него. Минимална надежда ни дава случилото се със "Порто".

Не е честно, но е хубаво

Марк-Андре тер Щеген, вратар на "Барселона"

Вкарахме, а след това бързо последва втори гол, после и трети. Това не беше честно за "Байерн", но ние си заслужихме победата. Лесно е, когато имаш Меси, все пак е най добрият играч в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай